Gezond op de fiets dankzij Samir en de fietshelm met ingebouwde luchtfilter

dinsdag 19 mei 2020 - 07:18
Samir ontdekt elke week opvallende gadgets die het leven in de toekomst aangenamer kunnen maken. Zo vindt hij een fietshelm met ingebouwde luchtfilter, een T-shirt dat de warme dagen aangenamer moet maken voor honden en een slim waterreservoir voor kamerplanten.

Een fris T-shirt voor je viervoeter

De zomer is aantocht en de dagen zijn al lekker warm. Te warm, volgens sommigen. En al zeker voor honden. Vooral als het kwik nog een paar graden stijgt, gaan er een pak viervoeters de hele dag door beginnen te hijgen. 

Voor al die honden is er nu de bArctic. Het is een shirt, speciaal ontworpen voor honden. Zie het niet als een tutterig exemplaar waarmee je je hond kan opdirken. Nee, de bArctic is een functioneel shirt dat de lichaamstemperatuur van je hond tot wel 20 graden kan verlagen in de vlakke zon. Het shirt zelf is licht en stretchy en ademt goed.

De makers hebben alvast een patent genomen op de technologie die in het shirt verwerkt zit. Op dit moment worden de eerste shirts verkocht voor klanten in de VS na een inzamelcampagne op het crowdfundingplatform Indiegogo. Het is afwachten of de bArctic ook beschikbaar zal worden in Europa. 

Een fietshelm met ingebouwde luchtfilter

Fietsen wint in grote steden nog altijd aan populariteit. Zeker ook tijdens de coroncrisis en de bijhorende lockdownmaatregelen springen veel mensen op de fiets. Maar fietsen is niet altijd gezond. In stedelijke gebieden adem je tijdens je fietstocht veel CO2 en fijn stof in. Daar wil de Iwind iets aan doen! 

De Iwind is een fietshelm met een ingebouwde luchtfilter. Een draagbare compressor klik je achteraan vast op je helm en die trekt de lucht naar binnen. Via een ingenieus systeem wordt de lucht gefilterd en naar voren gepompt. Die kan jij dan inademen. De makers voorzien een filter die luchtdeeltjes tot 0.4 micron filtert. Dat zou goed zijn om tot 99% van alle luchtvervuiling weg te filteren. Elke filter heeft ook een antibacteriële coating. 

Op dit moment loopt er een campagne op het crowdfundingplatform Kickstarter. De producent probeert voldoende geld in te zamelen zodat de Iwind ook effectief gemaakt kan worden. 

Pandora, een slimme doos voor je kamerplant

Op vakantie gaan, is vaak dodelijk voor je kamerplanten. Niet iedereen heeft een sympathieke buur die met plezier voor de plantjes zorgt. De makers van Pandora hebben er iets op gevonden. 

Pandora is een slimme doos, of eigenlijk meer een waterkan, waarmee je je plant vanop afstand water kan geven. Pandora heeft ingebouwde wifi zodat je het watersysteem vanop afstand met een app kan bedienen. Je kan ervoor kiezen om je plant afzonderlijk water te geven of je kan een schema instellen zodat je plant op het gevraagde moment water krijgt. 

Eén groot nadeel aan de Pandora is alvast dat je die maar met één plant met de app kan verbinden. Als je veel planten hebt, zal je ofwel veel Pandora's moeten kopen ofwel gewoon een sympathieke buur zoeken die je planten water geeft als je weg bent. 

De bedenkers van Pandora zamelen op dit moment geld in om hun project te kunnen realiseren. Ze doen dat via het crowdfundingplatform Kickstarter. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!