Glad op het fietspad? Met deze halsband val je veilig

dinsdag 3 december 2019 - 08:42
Samir Korbi speurt elke week het internet af op zoek naar handige gadgets. Deze week vond hij onder andere een 'levensreddend' gadget.

Een airbag voor je hoofd

De winter staat voor de deur en dat betekent dat de temperatuur al eens onder nul durft zakken. Met een glad wegdek tot gevolg. Levensgevaarlijk voor fietsers. Misschien kan de Hövding toch enig soelaas bieden bij een lelijke val.

Het is een Zweedse uitvinding die je om je nek moet hangen. In de halsband zit een sensor die de beweging van je hoofd en nek waarneemt. Dreig je te vallen, dan springt er een airbag open die je hoofd beschermt tijdens het vallen. De sensors houdt ook je fietsactiviteit bij, die je makkelijk kan bekijken in een bijhorende app. 

De Hövding kan je online bestellen voor €299. Meer info over het gadget vind je hier

Neoven, meer dan een brooddoos

De Neoven is dé brooddoos onder de brooddozen, of zo lijkt het toch. Je kan de brooddoos zelf samenstellen naargelang wat je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld je restjes van de vorige dag meenemen naar het werk of naar school? Klik dan gewoon de warmtemodule in de doos. Je kan ook gaan voor de mixermodule om vers fruit te mixen tot een smoothie. Dingen koud houden kan ook dankzij een koelheidsmodule. What a time to be alive!

Het product is een Kickstarter-project en is momenteel nog niet te koop. Alle info over de Neoven vind je hier

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!