Haagscharen Gamma en Gardena zijn beste van de test

dinsdag 28 mei 2019 - 07:56
De lente is ondertussen goed op dreef en zeker met het verlengde weekend dat voor de deur staat, beginnen misschien ook jouw groene vingers te kriebelen. Tijd om de tuin in te duiken, om te snoeien bijvoorbeeld. Maar welke haagschaar is de beste en de handigste om dit te doen?

Inspecteur Sven koopt 5 klassieke haagscharen van 5 verschillende merken, allemaal te vinden in de bekende tuincentra. De goedkoopste betaalt hij zo'n 16 euro, de duurste kost hem bijna 60 euro. Hij vindt een enthousiaste bende testers in de groendienst van Izegem. Ook tuinspecialist Angelo Dorny staat Sven bij, hij kan een gezonde dosis groene kennis in de groep gooien.

Het is trouwens het perfecte moment om aan de snoei te beginnen zegt Angelo: "Je haag is eind mei volop in blad, de nieuwe scheuten staan er op en mogen vanaf dan weer bijgeknipt worden. In principe kan je blijven snoeien tot september, voor sommige hagen kan het zelfs tot oktober. Doe het zeker niet té laat op het jaar want nieuwe scheuten die dan nog op je haag komen kunnen dan kapot vriezen."

Angelo en de mannen van de Izegemse groendienst starten hun test met de goedkoopste haagschaar en eindigen hem met de duurste. Hieronder zie je per haagschaar hun bevindingen en opmerkingen. Hun favorieten blijken uiteindelijk de haagscharen van Gamma en Gardena te zijn. Opvallend, beide zijn de meest basic en robuuste haagscharen van de 5.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!