Het boodschappenlijstje van 6 september

vrijdag 6 september 2019 - 09:12
De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Vis van de maand: Heek

Vera van vishandel Steloy prijst deze week de vis van de maand aan als koopje. De heek is langs onze kustlijn eerder een bijvangst, er wordt niet actief op gevist. Hierdoor is de aanvoer van de heek niet altijd zeker. Het is een kabeljauwachtige dus je kan hem op dezelfde wijze klaarmaken. Maar goed nieuws voor de consument: hij heeft een zachter prijsje dan de kabeljauw. 

Weetje: Hoewel je het de vis niet zou toeschrijven, is de bijnaam van de heek "mooie meid".

Groenten: Boterboontjes en multicolor sla

Belorta wil deze week graag de boterboontjes in de kijker zetten, de iets minder gekende gele versie van de prinsessenboontjes. De peulvruchten zitten boordevol natuurlijk eiwitten. Het zijn nu de maanden om boterboontjes te eten want ze zijn maar beschikbaar tot de eerste vriestemperaturen. De boterboontjes worden door de telers met de hand geplukt, dus enkel de verse exemplaren liggen in de winkelrekken.

Belorta benadrukt ook dat het nu het moment is om multicolor sla te kopen. Een krop multicolor creëert meer kleur op het bord! 

Fruit: Doyenné du Comise en Cavaillon

In september start traditioneel het seizoen van het hartfruit. Belorta verkoopt deze week voor het eerst opnieuw de Doyenné du Comise-peer. De peer wordt afgeschilderd als de koningin onder de peren omwille van haar mooie uiterlijk en haar zoete smaak. 

Een andere fruittip komt van Bayram Ozdemir, de bekende fruitverkoper op de Vrijdagsmarkt in Gent. "Wie nog wil nazomeren kan nu maar beter de Franse meloen Cavaillon aankopen. Door de warme zomer is hij zeer smaakvol en bovendien is hij zeer goedkoop nu." 

Nieuw in de supermarkt: Oasis Aquafruit

Oasis heeft een nieuw fruitdrankje op de markt in twee verschillende smaken: appel-aardbei en perzik-framboos. Het is een drankje met mooie beloftes: 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zonder toegevoegde suikers én caloriearm. Een ideaal drankje om mee te nemen naar de schoolbanken. Maar is dat ook zo?

De Inspecteur vraagt het aan zijn voedingsdeskundige Annick Verween: "De beloftes kloppen zeker en vast. Het is een vruchtfrisdrank met bronwater maar ze voegen geen artificiële suikers toe. Het suikergehalte in dit drankje is maar de helft van de andere Oasis-drankjes. Ook geen conserveermiddelen en zoetstoffen. Ik ben fan."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!