Het boodschappenlijstje van vrijdag 4 oktober: aardbeien, Belgische druiven en sepia

vrijdag 4 oktober 2019 - 08:52
De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Groente: Rode Spitskool

De groene variant van de spitskool kennen we allemaal. Belorta raadt deze keer aan om eens te gaan voor de rode spitskool. Het is een kruising tussen de gewone spitskool en de rode kool. Qua smaak is hij gelijk aan de groene spitskool, alleen brengt hij wat meer kleur op het bord.

Fruit: Aardbeien

De aardbeien in ons land worden gekweekt met een teeltsysteem waarbij op verschillende momenten plantingen gebeuren. Hierdoor kunnen we tot ver in het najaar aardbeien van Belgische bodem eten.

De aardbeien die nu in de winkelrekken liggen, werden geplant in juli en augustus. Volgens Belorta zijn ze van topkwaliteit en hebben ze een gunstige prijs.

Fruit: Belgische druiven

Fruitboer Bayram raadt aan om nu nog Belgische druiven in huis te halen want het seizoen loopt op zijn einde. Bayram noemt ze de "pralines van natuur" omwille van hun fantastische kwaliteit.

Vis van de maand: Sepia

De maand oktober staat in de viswereld in het teken van de sepia, een inktvis die ook wel zeekat wordt genoemd. Het is een vis die voorkomt in de Noordzee. De sepia paart tijdens het voorjaar in de Oosterschelde. 

Vera van vishandel Steloy tipt dat je inktvis niet te lang mag laten garen, anders wordt hij taai. Je laat hem best schoonmaken door de handelaar aangezien het geen makkelijke karwei is. 

Week van de Fair Trade

Van 2 tot en met 12 oktober is het de week van de Fair Trade. Goed om in het achterhoofd te houden wanneer je naar de supermarkt gaat deze week. Je kan zelf je steentje bijdragen door bijvoorbeeld koffie of bananen van eerlijke boeren te kopen.

De Ofxam Wereldwinkel voorziet een leuke actie om hun 'Fight To Bite'-project in de kijker te zetten. Je kan in de Oxfam-winkel de verpakking van een chocoladereep van eender welk merk ruilen voor een Bight To Fight-reep

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!