Het noorden kwijt door omleidingsroutes

maandag 6 mei 2019 - 08:15
Als er een ongeval is gebeurd langs de autosnelweg, word je omgeleid via gele bordjes met een bepaalde letter. Elke snelweg heeft zijn eigen letter. Maar het gebeurt vaak dat mensen een bordje missen en daardoor het noorden, letterlijk dan, volledig kwijt zijn.

Wie zoekt, die vindt

Als je de snelweg moet verlaten omdat er een ongeval is gebeurd, krijg je aan het einde van de afrit een bord te zien met een letter en een pijl – link, rechts of rechtdoor. Door de borden te volgen, moet je normaal automatisch aan de volgende oprit van dezelfde snelweg. “Vaak missen mensen zo’n bordje in de oase van andere wegwijzers en verkeersborden. Het kan ook zijn dat het bordje net verstopt zit achter een stilstaande vrachtwagen”, zegt Hajo Beeckman van de verkeersredactie.

We worden overspoeld door borden. Daardoor zien mensen er soms één over het hoofd.  

Hajo Beeckman

Wat als zo'n bordje is omgewaaid? 

Het kan ook zijn dat een bord waarop de omleidingsroute staat aangeduid, is omgewaaid door een hevige wind. Het is dan de verantwoordelijkheid van het Vlaams Gewest om de borden te plaatsen én ze te controleren. Als zo'n bord is omgevallen, dan moet het Agentschap Wegen & Verkeer een nieuw bord plaatsen. Maar zo'n nieuw bord plaatsen duurt meestal wel een tijdje. 

Als je ziet dat er een bord ontbreekt, kan je dat melden via www.meldpuntwegen.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!