Je identiteitskaart voor een gocart

dinsdag 6 september 2016 - 17:49
Verhuurders van gocarts aan zee mogen je identiteitskaart zien, maar niet bijhouden.

Dat een verhuurder een bewijs van je identiteit vraagt als hij je een gocart of een fiets verhuurt is normaal. Eigenlijk je sluit een contract met hem af.

De verhuurder mag wel een bewijs met een foto vragen. Maar je bent niet verplicht om per se je identiteitskaart te tonen als identiteitsbewijs. Je mag gerust ook een ander bewijs tonen. Je rijbewijs bijvoorbeeld, of een lidkaart, of een leerlingenkaart, enzovoort.

ID altijd bij hebben!

De verhuurder van gocarts mag je identiteitskaart niet bijhouden. Je moet die kaart namelijk altijd bij je hebben en kunnen tonen aan de politie, want die mag er wel om vragen.

Bovendien is een identiteitskaart vaak ook een soort van sleutel die je nodig hebt bij de apotheek, de bibliotheek, voor je computer, enzovoort.

Wil een verhuurder een andere soort waarborg in de plaats van de identiteitskaart? Dan kan hij bijvoorbeeld een kleine geldsom vragen die in verhouding staat tot de verhuurde fiets of gocart. Of je geeft een ander belangrijk document in onderpand, zoals je rijbewijs.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!