Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Koop van de week: vrijdag 23 maart

do 22 mrt. - 0:53

Wat is deze week vers, volop voorradig en voordelig?

Groente: pruimtomaat en courgettini


Tomaten zijn het hele jaar door te koop maar de komende maanden komt de teelt echt goed op gang. Dat is vooral met dank aan de zon. Pruimtomaten hebben stevig vruchtvlees. Ze zijn perfect geschikt om sauzen of soepen mee te maken. Of een lekkere, verse pasta salade.


De courgette kennen we allemaal. En nu ligt er ook een mini-variant in de supermarkt: de courgettini. Die ziet eruit als een miniatuurversie maar smaakt wel anders dan een klassieke courgette. De Courgettini wordt anders gekweekt en sneller geoogst.

In tegenstelling tot een gewone courgette kan je de courgettini grillen zonder vetstof. De kleine groente wordt snel al dente en is lekker zacht van smaak. Je kan een courgettini zelfs rauw eten als je dat wil. 

Bloemen: Viburnum opulus Roseum oftewel sneeuwbal 


De lente is begonnen en dan kriebelt het ook bij Bart Swaan van bloemenwinkel Blik in 't Groen om de mooiste bloemen in de kijker te zetten. De Viburnum opulus oftewel de 'sneeuwbal' is een echte voorjaarsbloeier. De bloem is verkrijgbaar van eind februari tot eind mei. De prijs is afhankelijk van het aantal bloemen per tak en varieert tussen de 2 en de 4 euro per tak.

De sneeuwballen groeien in veel tuinen aan struiken maar ze staan ook prachtig in een vaas. Als je de sneeuwballen goed verzorgt, heb je er 3 à 4 weken geniet van. Snijd de stelen schuin af en geef de bloemen geregeld vers water. 

Vis: roodbaars

De roodbaars is op dit moment een goeie keuze in de viswinkel. De vis is op z'n best van april tot en met januari. Roodbaars wordt gevangen in het noorden van Noorwegen en rond IJsland en Groenland. Roodbaars heeft een vaste structuur en lekker wit vlees. De vis komt vooral gebakken goed tot z'n recht.  

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet