Luisteraars zitten vast in het buitenland: "Ze roepen ons agressief na. We willen hier zo snel mogelijk weg, maar kunnen niet!"

woensdag 25 maart 2020 - 15:20
De meest gehoorde boodschap de voorbije dagen is ongetwijfeld "blijf in uw kot!". Maar wat als je niet in je kot geraakt? Heel wat luisteraars proberen het ministerie van Buitenlandse Zaken te bereiken, maar dat is niet zo gemakkelijk. Toch dringt de tijd.

Oeganda

Gillian Prijs en Gitte Vanhaeren zijn beiden op buitenlandse stage in Oeganda. Op dit moment vrezen ze niet enkel voor hun gezondheid, maar ook voor hun veiligheid. In Oeganda zien ze Europeanen op dit moment als 'coronapeople'. (Klik op de foto hieronder om het verhaal van Gillian en Gitte te lezen)

Australië

Bram Vuylsteker werkt als ober in Melbourne, Australië. Al lijkt het erop dat hij niet lang meer zal werken... Terugkomen naar België kost enorm veel geld, daarom twijfelt hij. (Klik op de foto hieronder om het verhaal van Bram te lezen)

Nieuw-Zeeland

Filip Dossche en zijn vrouwen keken uit naar de reis van hun leven. Ze gingen hun zoon bezoeken in Australië en Nieuw-Zeeland, al zal deze reis een enorme financiële put veroorzaken. Ze zaten bijna op een vliegtuig richting huis, maar op het laatste nippertje ging het fout. Bij de boarding werden ze geweigerd, in één klap waren ze hun vlucht en al het geld kwijt. (Klik op de foto hieronder om het verhaal van Filip te lezen)

Spanje

Jean en Christiane Pierre zijn ook in Spanje al even niet meer het strand aan het bewandelen. Ze zitten al een week vast in een Airbnb-appartementje, maar dat moeten ze binnnenkort verlaten. Waar gaan ze heen? Want vliegen naar België lukt niet. (Klik op de foto hieronder om het verhaal van Jean en Christiane te lezen)

Australië

Margaux Mercier (23) komt uit Gent, maar reist nu al 2 jaar rond in Australië. Zij maakt de hele coronacrisis mee vanop afstand, en dat is geen pretje. Margaux' visum verloopt in april. Een terugvlucht boeken is (bijna) onmogelijk, en ook een nieuw visum aanvragen lukt niet... Ook voor haar zijn het nare tijden. (Klik op de foto hieronder om het verhaal van Jean en Christiane te lezen)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!