Mijngezondheid.be verzamelt al je medische gegevens op 1 website

donderdag 25 juni 2020 - 15:08
mijngezondheid.be
Een handig overzicht van al je medische gegevens? Dat kan je vinden via het portaal mijngezondheid.be. Elke Belg beschikt over zo'n online overzicht. Maar hoe werkt het precies?

Alle info op één plek

Gezondheidsgegevens zitten verspreid over verschillende plaatsen: bij ziekenhuizen, ziekenfondsen, huisartsen, apothekers, verschillende overheden. Om de beschikbare informatie zo toegankelijk mogelijk te maken, lanceerde minister van Volksgezondheid Maggie De Block het overkoepelende gezondheidsportaal Mijngezondheid. Zo moet je als burger maar één adres onthouden: www.mijngezondheid.be. Van daaruit kan je snel en eenvoudig doorklikken naar jouw gezondheidsgegevens.

Via het portaal kan je je medische gegevens inkijken, zoals de samenvatting van je dossier bij de huisarts of de resultaten van tests en onderzoeken in het ziekenhuis. Steeds meer mensen kunnen er ook medisch-administratieve gegevens van het ziekenfonds raadplegen.

Zelf actie ondernemen

Maar het portaal doet meer dan gezondheidsgegevens bewaren. Het geeft burgers ook steeds meer mogelijkheden om zélf actie te ondernemen. De registratie van je wens om al dan niet orgaandonor te worden na overlijden is daar het meest recente voorbeeld van. Andere acties die je als burger kan ondernemen, zijn bijwerkingen van medicijnen melden, de therapeutische relaties met je zorgverleners beheren of mensen mandateren om bepaalde zorgtaken voor je uit te voeren.

Hoe aanmelden?

Aanmelden op Mijngezondheid.be doe je met je eID of via de app Itsme

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!