Minder uitgeven met deze tips!

woensdag 23 december 2015 - 07:36
De Inspecteur geeft je graag 40 tips om van jou een sterkere consument te maken in 2016!

TIP 21: Zet de autoverzekering van je zoon of dochter niet zomaar op je eigen naam

Wie jonger is dan 26 betaalt zich blauw als hij of zij een autoverzekering wil nemen. Sommige jongeren krijgen er gewoon geen. Jonge chauffeurs zijn onervaren, lopen meer risico op schade en daarom vragen maatschappijen veel geld.
Veel ouders kiezen er daarom voor om de autoverzekering van hun kind op hun naam te zetten. Dat komt een pak goedkoper uit, maar het mag niet en het kan zware gevolgen hebben. Want als je niet vermeldt dat je zoon of dochter soms met de auto rijdt of effectief hoofdbestuurder is, kan de verzekeraar bij schade alle kosten bij jou recupereren. Geef het dus zeker door aan je autoverzekeraar!
TIP 30: Promoties op wijnen? Kijk goed naar het etiket in de winkel.
Je ziet in de folder van de supermarkt een prachtwijn aan een prachtprijs. Luisteraar Wim wou een Château Saint Christoly - Cru Bourgeois uit 2010 kopen die in de folder stond, maar kwam thuis met een fles uit 2011. En laat 2010 nu een uitzonderlijk jaar geweest zijn, en 2011 niet...
Kijk dus goed naar het etiket vóór je de wijn in de kar legt, want het gebeurt wel vaker dat flessen van hetzelfde huis maar van een verschillend jaar in de rekken naast elkaar liggen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!