Moet jij binnenkort langs bij de notaris? Dan zoekt Phara jou!

woensdag 31 maart 2021 - 08:45
Phara de Aguirre werkt op dit moment aan “De Notaris”, een nieuwe documentairereeks voor één. Een reeks waarin ze het reilen en zeilen bij Vlaamse notarissen volgt. Met verhalen van de notarissen zelf, maar ook met verhalen van de mensen die beroep doen op een notaris. En daarvoor heeft ze jouw hulp nodig!

"Ik heb zowat alle beroepsgroepen al in een docureeks gezien. Politie, dokters, advocaten, en noem maar op. Maar notarissen, die zie je zo weinig op televisie. Nochtans maken notarissen sleutelmomenten mee in een mensenleven, en zijn ze ook getuige van de veranderingen in de maatschappij. Boeiend dus!", zo omschrijft Phara de Aguirre het uitgangspunt van haar nieuwe programma in De Inspecteur op Radio 2.

Oproep

Wie bij de notaris langs gaat staat sowieso voor een belangrijke stap in z'n leven. Een huwelijk, een erfenis, een huis dat je koopt, een zaak die je opstart. Sta jij ook voor zo'n belangrijke stap, dan zoekt Phara jou.

"We hebben al heel veel goede notarissen gevonden voor ons programma, ere-notarissen ook. Maar wat we nu nog zoeken zijn de verhalen van mensen die dit jaar nog bij de notaris moeten of willen zijn."

Bij de notaris kan je geroepen worden omdat er een erfenis moet verdeeld worden. Maar je kan ook gratis naar een notaris stappen om advies te krijgen, iets wat veel mensen zelfs niet weten.

"We zoeken verhalen van over heel Vlaanderen die zo divers mogelijk zijn. Iemand die advies gaat vragen over z'n testament en het daarna misschien wel samen met ons maakt, dat zou fantastisch zijn. Zelfs mensen die nog geen notaris hebben kunnen hun verhaal doorsturen, dan kunnen we hen helpen bij de zoektocht naar een notaris."

Iemand die advies gaat vragen over z'n testament en het daarna misschien wel samen met ons maakt, dat zou fantastisch zijn.

Phara de Aguirre

Phara beseft dat sommige verhalen delicaat zijn, het gaat vaak over centen bij een notaris, maar ze belooft dat daar goede afspraken over kunnen gemaakt worden.

Wil je jouw verhaal doen?

Wie tussen mei en oktober bij de notaris moet of wil langsgaan, en het ziet zitten om mee te werken aan het nieuwe programma van Phara, kan z'n verhaal mailen naar denotaris@vrt.be. Vergeet zeker ook je telefoonnummer niet te vermelden, zo kan Phara makkelijk contact met je opnemen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!