Monopoly voor valsspelers: gezinspret gegarandeerd

donderdag 29 november 2018 - 08:02
Het beroemde gezelschapsspel heeft een nieuwe variant: de Valsspelers Editie. Of het even plezierig is dan de echte Monopoly test Jamila voor me uit. Samen met haar man en drie zonen speelt ze elk weekend een gezelschapsspel. Een van haar zonen durft anders al eens vals te spelen en nu moet hij zich niet meer verantwoorden, makkelijk toch?

Het gezelschapsspel is over het algemeen volledig hetzelfde als de standaard Monopoly. Je koopt vastgoed en als er iemand op jouw vakje komt, moet hij/zij huur betalen. Heb je een hele straat, dan kan je huisjes bouwen. Er zijn ook kans- en Algemeen Fonds-kaarten.

Het grote verschil is dat er in het midden zes valsspeel-kaarten liggen. Op zo'n kaartje staat een manier om vals te spelen, bijvoorbeeld: "Neem €300 in plaats van €200 als je langs start komt".

Je mag kiezen wanneer je vals speelt en op welke van de zes manieren. Je moet het alleen zo subtiel mogelijk doen.

Is het gelukt? Dan zie je op de achterkant van het kaartje jouw beloning. Ben je betrapt? Dan moet je een straf ondergaan. Dat gaat van een geldboete tot een kaartje naar de gevangenis. Daarna leg je een nieuw valsspeel-kaartje in het midden. 

Extra leuk: wie naar de gevangenis moet, moet echte handboeien aandoen!

Je moet elkaar heel goed in de gaten houden, maar dat maakt het extra spannend!

Jamila Lahraoui, testkandidate

Ideaal cadeautje

Jamila houdt van gezelschapspelletjes: "Het brengt je gezin samen. Je kan eens goed lachen, gek doen en soms eens vloeken op elkaar". Het spel kost rond de €20, afhankelijk van welke winkel. "Ideaal voor een verjaardagscadeautje of voor Sinterklaas of Kerstmis".

Eindrapport

+

  • Het brengt het gezin samen
  • Een heel fijn spel met een spannend extraatje
  • Schappelijke prijs

-

  • Jamila en haar gezin moesten het een paar keer spelen voor ze er volledig mee weg waren

9/10

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!