Nooit meer wachten tot de BBQ warm is, dankzij de Quick Start Grill

dinsdag 26 mei 2020 - 09:12
Samir verzamelt elke week opvallende gadgets die het leven in de toekomst aangenamer kunnen maken. Hij vindt onder andere een BBQ-stel dat al na vijf minuten heet genoeg is om vlees te bakken en een slimme snijplank met handige snufjes die het koken gemakkelijker maken.

Een slimme snijplank in de keuken

In onze keukens zijn er nog maar weinig dingen die echt slim zijn. De Chopbox (smart cutting board) wil daar verandering in brengen. Het is een snijplank waarmee je veel meer kan dan alleen groenten snijden. 

De plank bevat een ingebouwde weegschaal en keukenwekker. Er is ook een ingebouwd UVC-licht dat de plank ontsmet. Je kan ze na gebruik gewoon afwassen onder de kraan want het geheel is waterdicht gemaakt. 

De bedenkers van de chopbox produceren op dit moment de eerste exemplaren, na een geldinzamelactie op het crowdfundingplatform Indiegogo. 

Een ultra snelle BBQ

Uren lang wachten tot de houtskool van je BBQ warm genoeg is om te beginnen bakken. Het is héél vervelend. Dankzij de Quick Start Grill is dat verleden tijd. Het is een BBQ-stel dat al na vijf minuten de gewenste temperatuur bereikt om vlees of vis of iets anders te bakken.
 
Je moet de kolen gewoon in de BBQ leggen en de stekker insteken. De rest gaan vanzelf! 

Goedkoop is de Quick Start Grill niet echt. Je betaalt er zo'n 100 dollar voor. 

Bestuur je digitale toestellen via je brein 

Het is onmogelijk om te weten in welke mate ons brein in de toekomst verbonden zal worden met slimme toestellen. 

De NextMind geeft alvast een inkijk in de mogelijkheden. Volgens de producent zet je met de NextMind een volgende stap in de wereld van digitale connectie. 

Je kan het toestel vastmaken aan de achterkant van je hoofd. Als je ergens aan denkt, dan registreert het toestel die impulsen van je hersenen. Hij decodeert de impuls zodat het mogelijk is om commando's door te geven. Zo zou het mogelijk zijn om toestellen aan en uit te zetten, enkel en alleen door eraan te denken. Je kan zo ook muziek laten afspelen of pizza bestellen. 

Op dit moment is de NextMind nog niet op de markt. De producent is het toestel nog volop aan het ontwikkelen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!