Ongevallenverzekering: wel of niet doen?

woensdag 1 februari 2017 - 11:47
De individuele ongevallenverzekering is in ons land niet verplicht. Maar misschien heb jij er wel nood aan...

Een individuele ongevallenverzekering beschermt je tegen ongevallen in de privésfeer. Als je thuis van de trap valt bijvoorbeeld, kan de verzekering tussenkomen.

Niet verplicht

De individuele ongevallen verzekering is in ons land niet verplicht. Er bestaan dus geen wettelijke bepalingen waaraan een polis moet voldoen. De voorwaarden verschillen van verzekeraar tot verzekeraar.

  • Een persoonlijke ongevallenverzekering kan in veel gevallen nuttig zijn. Als je vb. verbouwingen doet in je huis en je wil jezelf beschermen tegen een mogelijk ongeval, is het een goed idee. Ook wie geregeld actief sport kan er baat bij hebben.
  • Een individuele ongevallenverzekering kan ook gemoedsrust geven. Als je een ongeval hebt, is er niet altijd een derde persoon in het spel, de familiale verzekering komt dan niet tussen. Vaak zijn er ook extra kosten die niet door de hospitalisatieverzekering worden gedekt.
  • Maar: een extra verzekering betekent ook extra kosten. Maak voor jezelf de rekensom en beslis dan of je de verzekering die extra kost waard vindt.

Kies de goeie formule

Een ongevallenverzekering is een verzekering met limieten en plafonds. Overloop die voorwaarden voordat je de verzekering afsluit.

  • Limieten zijn er voor de domeinen waarbinnen de verzekering tussen kan komen. Competitiesporten of risicovolle sporten zijn vb. vaak uitgesloten.
  • Plafonds zijn er voor de bedragen die je kan terugtrekken. Voor elk mogelijk probleem waarvoor de verzekering kan tussenkomen, bestaan er tabellen met vaste prijzen en maximumbeadragen om de vergoeding te regelen.

Je kan ook heel erg ver gaan bij het afsluiten van een ongevallenverzekering en een verzekering kiezen waabij álle schade gedekt wordt. Het is een model waarbij je afstapt van die limieten en plafonds. De verzekeraar zal bij een ongeval dus de effectieve schade vaststellen en dat bedrag uitkeren. Deze formule is in ons land niet zo bekend.


Meer weten? >>> Klik hier voor meer informatie over de individuele ongevallenverzekering.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!