Poo-Pee-Do, een gemak voor hond én baasje

donderdag 13 juni 2019 - 08:28
Poo-Pee-Doo
Wie een hond heeft, weet dat die regelmatig naar buiten moet om zijn behoefte te doen. Dat is een probleem wanneer je overdag niet thuis bent, geen tuin hebt, of je hond tijdens je afwezigheid niet alleen buiten kan. Dat probleem herkent ook Geert en hij bedacht zelf een hondentoilet. Ria en haar hond Tobias doen de test!

De Poo-Pee-Do is een uitvinding van Geert, een Vlaming die zichzelf herkent in bovenstaand probleem. Hij maakte vroeger zelf gebruik van een klassiek hondentoilet maar vond dat weinig hygiënisch. Daarom besluit hij zelf een toilet te bouwen. Het resultaat is de Poo-Pee-Do, "een hygiënisch hondentoilet dat een minimum aan onderhoud vergt".

"Een mooi meubel"

Het is een bak met verhoogde zijkanten en een opstaptrede. De verhoogde zijkanten zorgen ervoor dat mannetjeshonden niet naast het toilet plassen. De opstaptrede is een uitschuifbaar reservoir dat 6 liter vloeistof kan opvangen. 

Testkandidate Ria is enthousiast over het design. "Het is een mooi meubel dat niet misstaat in het interieur, het neemt alleen veel plaats in". Het hondentoilet is 1 m lang en 60 cm breed, de hoogte meet 44 cm. 

 

Het aanleren verliep iets moeizamer bij Tobias. "Hij is al 2.5 jaar, ik denk dat het bij kleine puppy's makkelijker aan te leren valt". Bij de Poo-Pee-Do zit een handleiding met tips om het gebruik ervan aan te leren. "Hij was eerst erg wantrouwig tegenover het meubel. Wij hebben het aangeleerd met hondensnoepjes!".

Tobias heeft op die manier ook de trap leren opstappen. "Het heeft ook voor vooruitgang op andere vlakken gezorgd". Voor grote honden lijkt het Ria minder aangewezen. 

Handig maar prijzig

Je hoeft het reservoir maar één keer per week uit te gieten. De belofte van het onderhoud wordt dus waargemaakt. 

Het enige nadeel volgens Ria is de prijs. Voor het basismodel betaal je €399. Er is ook een uitgebreider pakket met een 'puppytrainer', een etherische olie die de plek aantoont waar de hond mag plassen. Voor dat laatste pakket betaal je €405. 

8/10

"Het is effectief een zeer praktische oplossing die ook nog eens erg mooi oogt!".

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!