Reisbijstandsverzekering: waar sluit ik ‘m best af?

maandag 16 juni 2014 - 08:15
Waar sluit je best een reisverzekering af? Het antwoord zal sommigen zeker verrassen: bij de bank!

Een reisbijstandsverzekering heeft voordelen. Je medische kosten worden door je mutualiteit al voldoende gedekt. Maar niet-medische kosten kan je enkel terugkrijgen via een reisbijstandsverzekering. Maar WAAR sluit je die nu het best af?

Bij de bank!

Je gelooft het misschien niet, maar tegenwoordig zijn de banken het goedkoopst voor een reisbijstandsverzekering.

Bij KBC bijvoorbeeld kan je al voor 17 euro per persoon een reis van 14 dagen in Europa laten verzekeren. En het kan zelf nog goedkoper. Je kan ook je hele gezin één jaar lang laten verzekeren voor zo’n 60 euro per jaar. Ook andere banken bieden een gelijkaardige polis aan.

Bij gespecialiseerde verzekeraars zoals Touring, VAB of Europ Assistance betaal je al snel het dubbele. Je touroperator heeft vaak met zo’n gespecialiseerde verzekeraar een deal. Dus maakt het niet uit of je jouw reisbijstand boekt via je reisbureau of rechtstreeks bij een gespecialiseerde verzekeraar. Soms zijn deze polissen nog uitgebreider dan die van de bank, maar zeker niet altijd.

Kies voor een jaarpolis!

Wie veel reist en telkens van dekking wil kunnen genieten, bespaart centen met een jaarformule. Ga je dus twee of meer keer per jaar op reis, dan kan je jezelf en je familie beter laten verzekeren voor een jaar. Onder die verzekering vallen trouwens ook je citytrips en de eventuele vakantiekampen van je kinderen.

Een verblijf langer dan drie maanden valt er dan weer buiten. Dus als je zoon of dochter voor een studie op uitwisseling gaat voor een half jaar naar het buitenland, dan moet je een bijkomende dekking afsluiten.

Ga je maar maximum één week per jaar op reis, dan kan je ervoor kiezen om je niet voor één jaar maar enkel voor die ene reis te laten verzekeren.

Maar als je dan met veel familieleden op reis gaat, dan is een jaarpolis soms al goedkoper dan een verzekering per persoon per reis.

Familiale- en brandverzekering

Ook handig om te weten: ook je familiale verzekering kan nuttig zijn op vakantie. Stel dat je zoon of dochter tijdens het tennissen een bal in de ruit van een geparkeerde auto slaat, dan zorgt je familiale verzekering ervoor dat die schade ook in het buitenland gedekt is. De meeste familiale verzekeringen dekken zelfs wereldwijd.

En wat veel mensen ook niet weten is dat je brandverzekering op vakantie ook nuttig is. Als je thuis een brandverzekering hebt die heel je inboedel dekt, dan is die inboedel ook op vakantie beschermd. Bijvoorbeeld je kleren. Stel dat je kleren worden gestolen uit je hotelkamer of er daar een brand zou uitbreken, dan ben je gedekt voor alle schade.

Die brandverzekering geldt wel enkel voor vaste voorwerpen in je hotelkamer. Op de bus of tijdens een daguitstap ben je dus niet gedekt voor diefstal.

Is een reisbijstandsverzekering nodig en/of nuttig? Het antwoord vind je in dit artikel!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!