Vrije tijd: Bespaar minstens 35 euro per maand!

dinsdag 5 maart 2013 - 08:15
Vrije tijd: Bespaar minstens 35 euro per maand!
Met de tips van vandaag kan je makkelijk 35 euro per maand besparen. Heb jij een vraag over dit onderwerp? Onderaan het artikel kan je ze stellen aan Frank Van Rijcke, auteur van het boek ‘In 10 jaar

Met de tips van vandaag kan je makkelijk 35 euro per maand besparen. Heb jij een vraag over dit onderwerp? Onderaan het artikel kan je ze stellen aan Frank Van Rijcke, auteur van het boek ‘In 10 jaar binnen’!

Heb jij tips om te besparen op vrije tijd? Laat het ons weten!

Vrije tijd, dure tijd

Wat we in onze vrije tijd uitspoken, dat kost wel wat elke maand: eens goed gaan eten, op reis gaan, naar een concert of de bioscoop… Allemaal activiteiten, die we niet willen laten, want ze zijn de peper en het zout van het leven. Maar je moet wel elke keer je portemonnee bovenhalen. En ook een hobby kan een serieuze centenvreter zijn.

Sport

Professor sportmanagement Jeroen Scheerder van de KU Leuven heeft onderzocht hoeveel de gemiddelde Vlaming uitgeeft aan zijn sportclub in het boek 'Vlaanderen Sport!'. Hij kwam op een bedrag van 1.500 euro per gezin per jaar! Al is de ene sport duidelijk duurder dan de andere. Paardrijden en wintersport kosten bijvoorbeeld meer dan gaan lopen of gymnastiek.

De overheid doet wel heel veel om sporten goedkoper te maken voor de consument. Heel wat sportclubs maken bijvoorbeeld gebruik van stedelijke sporthallen, er zijn heel wat parken met looproutes, enzovoort. Maar sporten kost hoe dan ook geld.

Wat veel mensen niet weten is dat je voor heel wat sporten ook een tegemoetkoming kan krijgen van je mutualiteit – zo kan je het inschrijvingsgeld wat drukken. De meeste ziekenfondsen betalen zo’n 25 à 30 euro van je inschrijvingsgeld terug.

Een huisdier kan je ook helpen om je conditie te onderhouden. Als je elke dag met je hond gaat wandelen, haal je een frisse neus én stap je die overtollige kilo’s eraf.

En als je toch zo’n duur fitnessabonnement wilt, probeer dan eerst te onderhandelen met de fitnessuitbater! Volgens Frank Van Rijcke, de auteur van het boek “In 10 jaar binnen”, moet je je assertief opstellen en de verkoper tot onderhandelen dwingen met de vraag “welke korting krijg ik?”. Dat zit misschien niet in onze genen, maar je kan thuis met je partner of een van je kinderen al eens oefenen om je zelfzeker op te stellen. En het kan best wel zijn dat je moet dóórvragen en de verkoper meermaals om een korting vragen.

Met al deze tips kan je op een jaar tijd zo’n 15 euro per maand besparen!

Cadeautjes

Cadeautjes zijn duur. Maar je kan natuurlijk moeilijk plots stoppen met het kopen van cadeautjes voor je vrienden, familie… Wat je wel kan doen, is geschenken kopen op het juiste moment. Budgetcoach Sara van Wesenbeeck raadt aan om het hele jaar door cadeautjes te hamsteren.

En als je het origineel en heel goedkoop wilt aanpakken, dan kan je altijd zelf iets knutselen, of confituur maken, of iets breien. En als je goed bent met je handen – als je goed kan naaien of breien, leuke kaartjes knutselen, mooie foto’s maken… kan je proberen om van je hobby een beroep te maken! Dat is volgens Frank Van Rijcke een leuke manier om iets (bij) te verdienen!

Andere budgettips voor je vrije tijd

  • Op restaurant gaan is duur, probeer eens een eigen versie van ‘Komen eten’ met je vrienden!
  • Verander je woonkamer in een bioscoop met zelfgemaakte popcorn. Je kan de film op pauze zetten én je spaart een hoop geld uit!
  • Start een webshop met je zelfgeknutselde spulletjes
  • Koop geschenken voor vrienden en familie tijdens de koopjesperiode


Met al deze tips kan je zo’n 20 euro per maand besparen!

En dat brengt de besparingsbalans vandaag op 35 euro. Tellen we daar die 65 van gisteren bij, dan zitten we toch al aan een fijne maandelijks besparing van 100 euro!

Stel nu hieronder je vragen aan Frank Van Rijcke, auteur van het boek ‘In 10 jaar binnen’!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!