Welke cakevorm is de beste?

donderdag 7 februari 2019 - 08:30
De klassieke cakevorm is al jaren een vaste waarde in onze keuken. Maar welk model, materiaal of merk kies je? 'De Inspecteur' doet een test met 6 verschillende vormen. Hij krijgt hulp van de op één na beste bakker van Vlaanderen, Lucas Maes.

De top 6 van Lucas Maes

1. Hema - 4.50 euro 

2. Le Creuset Pâtiliss - 29.39 euro

3. Tefal succes cakevorm - 9.29 euro 

4. Cooking life (cosy & trendy cakevorm)  - 6.50 euro 

5. Westmark uitschuifbare slofvorm - 12.95 euro 

6. Carrefour siliconen cakevorm - 9.99

(lees verder onder de foto)

Lekkere cake bak je zo... 

Er is dus wel een verschil in bakvormen. Als je met een goeie vorm bakt, zal je cake normaal gezien goed bakken. Maar er zijn ook wel wat tips die je in het achterhoofd moet houden van bij de start. 

  • Maak het deeg in de juiste volgorde. Eerst meng je suiker met boter. Dan voeg je eieren toe en pas daarna bloem. 
  • Als je het deeg op voorhand maakt, doe er dan nog geen bloem bij. Bloem zakt altijd naar de bodem. 
  • Vet je vorm gelijkmatig in en bebloem die ook. Zelfs anti-aanbakvormen kan je best nog invetten. 
  • Het korstje van je cake krijg je pas als de boter en de bloem samen een krokant laagje vormen. 
  • Kies de juiste bakvorm. 
  • Doe maximum 2/3 van je vorm vol met deeg. Zo kan de cake nog mooi rijzen.
  • Haal je cake nooit direct uit de vorm. Wacht minstens 5 minuten zodat de grootste hitte eruit is. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!