Zebravlees op het menu

vrijdag 16 maart 2018 - 08:30
Het lijkt te gek voor woorden maar je vindt het gewoon terug in de supermarkt, Zebra! Ze staan er niet te grazen ter bezichtiging zoals in de zoo maar liggen jammer genoeg in de vleestoog. Zebravlees wordt rechtstreeks uit Zuid-Afrika geïmporteerd. Je moet er wel diep voor in je portefeuille tasten.

In De Criée in Antwerpen op een boogscheut van de Zoo (ironisch genoeg) kun je zebravlees terugvinden in de verstoog. Ze gaan er prat op om een uitgebreid assortiment aan te bieden en doen dat  dus ook met "exotisch wild". Dat moest ik toch eens proeven! 

Onze klanten reageren positief en zijn benieuwd. Er zit in ons assortiment geen enkele bedreigde diersoort, dat laten we niet toe! 

David Magnus - De Criée

Proevertje

Ik schotel mijn collega's een hapje Zebravlees voor zonder ze te zeggen wat ze eten. In eerste instantie vinden ze het heel lekker smaken!

Amai, daar ga je door zoals boter, wat lekker! 

Cath Luyten

 

Tot ik ze onthul wat ze eten, dan reageren ze verward en durven ze geen hap meer nemen. Jammer want de smaak zat goed! 

Dit durf ik thuis niet te zeggen dat ik Zebra at, dan gaan ze heel boos zijn op mama!

Kim Debrie

 

Je vindt het vlees in filet- of boutvorm. De bereiding is dan anders maar kruiden gaat altijd met peper en zout. Je betaalt er wel een flinke duit voor: €38/kilo. Dat is niet de enige reden natuurlijk om het niet wekelijks op de menu te zetten. Het beestje heeft ook een hoge aaibaarheidsfactor, kijk nu toch hoe snoezig!

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!