Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

De lichte stoverij van Lien

di 4 feb. - 10:17

De stoverij van Lien - inclusief frietjes en sla - bevat 642 calorieën in plaats van de 1475 in een gewone stoverij. Dus misschien wel de moeite om eens te proberen. Hier is alvast het recept.
De lichte stoverij van Lien

De stoverij van Lien - inclusief frietjes en sla - bevat 642 calorieën in plaats van de 1475 in een gewone stoverij. Dus misschien wel de moeite om eens te proberen. Hier is alvast het recept.

INGREDIENTEN

  • 800 gr rundvlees
  • peper & zout
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 wortelen, fijngesneden
  • 1/2 paprila, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 1/2 flesje bruin bier
  • 3 dl kalfsfond
  • ongeveer 1/2 liter water
  • 1 el mosterd
  • tijm & laurier
  • een scheutje balsamicocrème (of een scheutje azijn met zoetstof)
  • 1/2 tl xantana


Groenten

  • 200 gr boontje
  • 200 gr erwtjes
  • 200 gr wortelen, in slierten
  • 1 rode uit, in ringen
  • 1 tl sojaboter


BEREIDING

  • Kruid het vlees met peper en zout en gooi het in een hete stoofpot zonder vetstof Laat het even liggen zonder roeren (tot het goed bruin kleurt) en roer het dan om. Kleur het zo rustig aan alle kanten bruin (dat hier geen vetstof gebruikt wordt heeft zelfs niet te maken met calorieën maar met smaak. Zonder vertstof zal je betere aanbaksels krijgen, waardoor je saus krachtiger en bruiner wordt).
  • Doe de fijngehakte ui, wortelen, paprika en knoflookteentjes er bij.
  • Blus met bruin bier, kalfsfond en water. Doe er de mosterd en de kruiden bij. Breng net niet aan de kook. Laat alles zo'n anderhalf uur zachtjes stoven.
  • Haal het vlees uit de stoofpot. Mix de saus met de groenten (die meekookten met het vlees) en giet alles door een zeef. Geef de saus smaak met balsamicocrème. Laat de saus tot tweederde inkoken. Dik de saus nog extra aan door er een mespuntje xantana aan toe te voegen. Mix de saus goed zodat de xantana kan inwerken. Kruid de saus met peper en zout en eventueel nog meer balsamicocrème. Doe de saus weer bij het vlees.
  • De groenten kook of stoom je (2 minuten op 100 graden).
  • Bak de uiringen heel kort in sojaboter. Meng de groenten onder de stoverij.


Lekker met veldsla, een portie lightfrieten en magere mayonaise.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet