6 cadeautips van Cathérine Vandoorne: "Niets mis met twee mensen hetzelfde cadeau te geven!"

donderdag 12 december 2019 - 11:10
Wie feestdagen zegt, denkt meteen ook cadeautjes. Cadeautjes krijgen én geven. Maar wat koop je voor wie? Niet altijd evident. Het ideale cadeau moet aan het budget voldoen, origineel zijn én persoonlijk. Iemand tips?

Madam Cathérine is zelf wat gaan rondsnuisteren en verzamelde 6 tips voor een succesvolle cadeautjesjacht. Want wat we natuurlijk willen vermijden is een fout cadeau geven. Iedereen heeft er wel zo al gekregen en, laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk al gegeven. Dat kan beter!

6 cadeautips waar Cathérine zich in kan vinden

1. Geef iets om te doen

Altijd goed. Kaartjes voor het theater, een kookles (liefst dan aan iemand die dat apprecieert en niet om een signaal te geven dat je vrouw niet kan koken), een massage, een weekendje weg… Het voelt goed om voor de beleving te gaan en niet voor spullen. Ervaringen zijn uniek.

2. Geef iets wat je ook voor jezelf koopt

Iets delen met iemand, dat schept een band. Stel: je geeft iemand dezelfde kaars als die die je thuis hebt staan, dan wordt die kaars aantrekkelijker.

3. Geef iets wat op iemands lijstje staat

Verlanglijstjes klinken misschien saai, maar je kan niet missen en ze zijn een garantie op zinvol consumeren.

4. Geef een bijdrage aan iets duurs

Een tip die Cathérine dit jaar ook zal gebruiken. Iemand wil, zeg maar, een nieuwe zetel, draag een stukje bij. Zorg dan wel dat het cadeautje leuk blijft: geen witte enveloppe met een bedrag erin, maar bijvoorbeeld een paar leuke sokken waarin je het geld steekt.

5. Een belangrijke: ga niet voor de wauw-reactie

Onderzoek wijst uit dat de gevers de prijs van het cadeau wel belangrijk vonden, maar de ontvangers niet. Je hoeft dus niet iets superduurs te geven!

6. Geef verschillende mensen hetzelfde cadeau

Daar is niks mis mee : als je een mooi cadeautje hebt voor je moeder, kan je dat ook even goed aan je schoonzus geven. De gever maakt zich soms teveel zorgen over pietluttige dingen. Het is niet omdat je een cadeautje aan A geeft, dat je datzelfde cadeautje niet aan B kan geven.

Moraal van het verhaal?

  • Zoek het niet te ver!
  • Een verlanglijstje is een doeltreffende garantie op zinvol consumeren.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!