Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Aan de slag met eieren...

vr 29 mrt. - 7:42

Pasen en eieren - de echte in dit geval - zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe maak je het perfecte ei? Om dat te weten te komen nodigden De Madammen Kenny Bernaerts uit. Hij creative che
Aan de slag met eieren...

Pasen en eieren - de echte in dit geval - zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe maak je het perfecte ei?

Om dat te weten te komen nodigden De Madammen Kenny Bernaerts uit. Hij creative chef van het tweesterrenrestaurant Sea Grill in Brussel.

KOOKTIJDEN

  • Zacht gekookt eitje: 5 à 6 minuten.
  • Hard gekookt 7 à 8 minuten.

Tip: doe je ei er pas in als je water kookt.

DE BESTE OMELET

Heel belangrijk bij de omelet: kook op een zacht tot middelmatig vuur, gebruik een goede stevige antikleefplan!

  • Laat een klontje boter smelten,
  • klop de eitjes op
  • neem een klein schoteltje waar je olie (zorgt voor gelijkmatige garing) en room bij doet
  • Eenmaal je boter mooi gesmolten, doe je je eieren in de pan, laat rustig garen op een laag tot middelmatig vuur.
  • Dan is het belangrijk om op het juiste moment te draaien.
  • Maar belangrijk: zorg ervoor dat je omelet ‘zacht’ (baveuse) blijft.
  • En natuurlijk op het einde goed bijkruiden met peper en zout.


HET LEKKERSTE ROEREI:

  • Eerst klontje boter in pannetje.
  • Doe je eieren rustig open in een mengkom.
  • Laat je boter smelten en dan heel voorzichtig je ei in een pan gieten zodanig dat de eigeel heel blijft.
  • Neem een spatel om het wit van het ei te mengen, maar zorg ervoor dat je geel in zijn geheel blijft.
  • Eenmaal het wit van het ei de juiste garing heeft, tikt Keny het gele kapot en gaart hij dat nog even verder tot het geel gebonden blijft en smeuig blijft.
  • Op einde van het vuur halen en een beetje room toevoegen om de garing te stoppen
  • Helemaal op het einde bijkruiden met peper en zout.


HET HEERLIJKSTE GEPOCHEERDE EI:

In de stoomoven: laat een heel ei een uur lang op 62 graden garen. En verder moet je niets doen. Makkelijker kan het niet.

Op de klassieke wijze:

  • doe een ei in een pot water
  • doe er beetje azijn (houdt de eiwitten samen) bij & voldoende zout
  • het water mag net niet koken (water mag 95 graden halen),
  • breek dan het eitje open in kommetje, dan heel voorzichtig met 2 lepels het eiwit rond het geel van het ei proberen te houden.
  • 3 tot 4 minuten in het water, natuurlijk ook kruiden met peper en zout.

TIP:
Voordat je het eiwit erin gaat doen, kan je met de klopper door je water gaan: door feit dat je water draait blijft je eiwit centraal!

HET SMAKELIJKSTE SPIEGELEI:

  • Ook hier: zorg ervoor dat je vier niet hard, maar ook niet te zacht staat.
  • Belangrijk ook weer: een goede antikleefpan
  • Gebruik gerust een mengeling van boter en olie.
  • Tik het eitje mooie open in de pan en laat rustig garen.


Lekker te combineren met eitjes:

  • Zalm
  • Aardappel
  • Garnaal
  • Asperges
  • Bospaddestoelen
  • Spinazie
  • Bieslook
  • Peterselie


In de studio van De Madammen maakte Kenny live zijn moderne versie van dé klassieker eieren florentine...

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet