Actrice Monika Van Lierde, dokter Ann uit Thuis: "Bij de auditie wou ik eigenlijk niet voor televisie werken. En al zeker geen lange televisierol"

vrijdag 23 oktober 2020 - 10:41
Groot nieuws van het Thuisfront: na 25 jaar verlaat Monika Van Lierde de set van Thuis. Ze speelde er de bewogen rol van dokter Ann De Decker. Na enkele turbulente jaren verlaat het personage Ann De Decker de serie.

Het was een verrassing van formaat: zowel voor de trouwe fans, als voor de vrienden en familie van actrice Monika van Lierde. “Behalve mijn kinderen, partner, ouders en enkele dichte familieleden en vrienden wist niemand hier van. Ik moest ook echt zwijgen. Ik heb al heel veel berichten gekregen van mensen die natuurlijk niet wisten dat ik ging stoppen. Ze schrikken er heel hard van (lacht).”

Auditie

Het Thuis-verhaal van Monika Van Lierde begon op 23 december 1995. “Het was oorspronkelijk maar de bedoeling om met Thuis maar twee afleveringen per week uit te zenden. Ik heb toen auditie gedaan maar wou eigenlijk niet voor televisie werken. En al zeker geen lange televisierol. Maar dat plan is niet gelukt (lacht). Ik heb er uiteindelijk nu zo lang gezeten en het ook heel graag gedaan.” Na 2113 afleveringen is er toch nog één scene die Van Lierde altijd zal bijblijven. “De speech die Ann gaf op het huwelijksfeest van Judith en Tom. Dat was een hele gemene speech. En ik vond dat zo leuk om te doen (lacht).”

Kamerjas

Wat doe je wanneer je een kwarteeuw op de set van Thuis staat en er dan ineens mee stopt? “Ik ga wat opruimen in mijn huis en hoofd. Het is zit momenteel nog te vol in mijn hoofd. Ik wil wel blijven spelen, maar niet meer als dokter Ann. Ik heb nu even tijd nodig om alles uit te zoeken.” Naast heel veel persoonlijke afscheidscadeaus heeft Monika Van Lierde ook een kamerjas meegekregen vanop de set. “Ik had het ’s morgens altijd koud en droeg die continu op de set. Ik heb nu ook altijd ‘Thuis’ nog een beetje bij mij thuis.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!