André Vermeulen over het Eurovisiesongfestival: "Ik sluit een overwinning van Hooverphonic niet uit!"

vrijdag 2 april 2021 - 12:32
Radio 2
Vorig jaar werd het nog uitgesteld, maar dit jaar gaat het Eurovisiesongfestival gewoon door. André Vermeulen ziet Hooverphonic met 'The Wrong Place' als grote kanshebber om te winnen, vooral omdat het nummer helemaal anders is dan de inzendingen van de andere landen.

Hooverphonic maakt kans

"Ik zeg al 20 jaar dat Hooverphonic moet meedoen aan het Eurovisiesongfestival. Ze zijn zeer geschikt door de sierlijke aanpak van hun muziek die flirt met varieté. Met 'The Wrong Place' denk ik dat ze een goed lied hebben, je moet het misschien een paar keer horen om het helemaal te appreciëren. Al zal het zeker indruk maken op de jury's aangezien het een heel ander nummer is dan de inzendingen van de andere landen. Bovendien is 'The Wrong Place' live nog veel beter dan op de plaat, dat is ook een groot voordeel op het Eurovisiesongfestival."

Bij het Eurovisiesongfestival is het liedje het allerbelangrijkste, niet de groep of de zanger. En dat vergeten we wel eens.

André Vermeulen

Waarom zijn we nog maar één keer gewonnen?

"We hebben niet altijd de juiste artiesten en nummers gekozen. Zo moet je een lied kiezen dat een origineel en krachtig is in combinatie met een goede compositie. We vergeten soms dat het liedje het belangrijkste is, niet de zanger. Ook moet je proberen inschatten wat aanslaat bij een internationaal publiek. Er is te vaak beroep gedaan op de Vlamingen om een keuze te maken, waardoor we dikwijls meer voor Vlaanderen hebben gekozen, dan voor internationaal gebruik."

Benieuwd naar het nummer 'The Wrong Place'? 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!