Anja Daems tilt een tipje van de sluier op over het laatste boek van 'De Zeven Zussen': “Ik heb het eerste hoofdstuk al gelezen!”

donderdag 6 mei 2021 - 10:29
Vanaf vandaag kan je te weten komen wie ‘De Zevende Zus’ is van 'De Zeven Zussen' in de bestsellerreeks van Lucinda Riley. “Boeken voor wie graag wegdroomt in tijd en romantiek. Dit lezen voelt aan als een bad vol goud.” Anja Daems is duidelijk een grote fan!

Anja Daems vertelt vaker over ‘De Zeven Zussen’. En zo dicht bij Moederdag kan deze bestsellerreeks niet ontbreken als Moederdagtip: “De boeken gaan over een steenrijke vader die zes geadopteerde dochters heeft opgevoed op een eiland in het meer van Genève, een paradijselijke plek. De vader sterft en laat een brief achter waarin hij tips geeft over de roots van zijn dochters. Wat zo mooi is aan het verhaal, naast het feit dat alle zussen knap en rijk zijn en dat ze allemaal de partner van hun dromen tegenkomen, is dat er ook aandacht besteed wordt aan een detail uit de geschiedenis.”

“In boek één reis je met de oudste dochter naar Brazilië en kom je in het verhaal terecht van de bouw van de Christo Rei, het Christusbeeld dat op de berg in Rio staat. Maar één van de andere boeken gaat bijvoorbeeld ook over de geschiedenis van de zigeuners.”

Zes of Zeven Zussen?

“Nu, de reeks heet 'De Zeven Zussen'”, gaat Anja verder. “Maar eigenlijk waren er maar zes zussen. Over de zevende zus werd altijd heel mysterieus gedaan. De meisjes dachten dat er geen zevende zus was, al waren er overal hints naar een zevende zus. Vandaag komt dus de Nederlandse vertaling van dat zevende boek uit.”

Vorige week kreeg ik een mailtje met het eerste hoofdstuk en ik was zo blij als een kind!

Anja Daems

Anja Daems kreeg al een voorproefje en tilt een tipje van de sluier op: “Ik bleef zeuren bij de uitgeverij, want ik moest en zou het vervolg al lezen. Maar er was geen drukproef. Niets! Tot ik vorige week een mailtje kreeg met het eerste hoofdstuk in: 10 volle bladzijden. Ik was zo blij als een kind, maar nu ben ik nog nieuwsgieriger. Ik kan je dus nu al vertellen dat het verhaal begint in Nieuw-Zeeland op een wijnboerderij. Op die boerderij woont een meisje dat even niet meer weet welke richting ze in haar leven uit wil … Dit weekend snel ik dus naar de boekenwinkel!”

Er komt nog een achtste boek! 

"Lucinda Riley heeft een week geleden een filmpje gepost waarin ze zegt dat het na boek zeven nog niet afgelopen is, want in de verschillende boeken komt de vader natuurlijk ook veel aan bod en per boek krijg je meer en meer de indruk dat die vader misschien helemaal niet dood is. Wel! Het mag gezegd worden: na dit zevende boek komt nog het verhaal van de vader, van pa Salt. En dan is de cirkel echt rond ..."

Geschenken voor Moederdag

Nog op zoek naar een leuk boek, een uitdagend spelletje of een mooie cd om je mama mee te verrassen op Moederdag? Geef hieronder aan waar je mama van houdt, en je krijgt meteen enkele leuke cadeautips. Elk van deze geschenktips kan je bij jou thuis laten leveren of afhalen in een Standaard Boekhandel in de buurt. Meer informatie vind je hier.

Speel mee en win voor 100 euro aan boekenbonnen

Boeken om te ontspannen, boeken om te leren, boeken om te reizen, boeken om... Noem maar op: boeken kunnen het allemaal! Boeken zijn dan ook ideale geschenken, voor alle gelegenheden. Ook voor Moederdag! De volgende dagen kan je hier elke dag meespelen met onze quiz en maak je elke dag opnieuw kans op een waardebon van 100 euro!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!