Anuthida’s kinderen zitten in pleegzorg: “Ingrid is een goede moeder voor mijn kinderen”

dinsdag 17 november 2020 - 09:00
De Thaise Anuthida belandde als kind in de gedwongen prostitutie en ze kreeg haar eerste baby toen ze 16 jaar was. Zelf zorgen voor haar kinderen was geen optie en zo kwamen ze in de pleegzorg terecht, onder de vleugels van Ingrid. Dit is het verhaal van de broze maar cruciale band tussen biologische ouder en pleegouder.

Een supervrouw

Hoe moet het zijn voor een echte mama om haar kinderen te zien opgroeien in een ander gezin, bij een andere moeder? Anuthida geeft toe dat dat niet altijd zo makkelijk is. Soms vraagt ze zich af als Ingrid het kan, waarom kan zij het dan niet. “Ik moet ook vechten voor mijn kinderen, ik wil hen niet teleurstellen. Maar ik ben wel blij dat ik Ingrid heb.”

“Ingrid is een goede vrouw en een goede moeder voor mijn kinderen. Ik ben trots op haar. Ik had nooit verwacht dat mijn kinderen een goede toekomst zouden hebben. Als ze bij mij waren gebleven, hadden ze een heel ander leven gehad. Ik vind het goed dat ik haar heb, ze is een supervrouw”, zegt Anuthida al lachend.

Geboren uit mijn hart

Ingrid heeft als alleenstaande mama ook nog één eigen dochter, Noah, die ondertussen volwassen is. Tegen haar pleegkinderen zegt ze heel vaak: “Ik zie jullie zo graag en ik zie jullie even graag als Noah. Zij is geboren uit mijn buik en jullie zijn geboren uit mijn hart.

Halfuurtje tv is genoeg

Ingrid heeft twee grote pleegkinderen en ontfermt zich op dit moment ook nog over twee baby’tjes. Er loopt ook nog een brave, vrolijke hond in huis. Hoe krijgt ze het toch allemaal rond? “Ik hoef geen twee uur in de zetel naar tv te kijken ‘s avonds. Ik ben graag bezig, maak een planning en hou daaraan vast. Ik heb ook hulp van mama. Als ik moet werken en er is een van de kinderen ziek, dan bel ik naar Anuthida. Dan komt zij af met de trein om voor het zieke kindje te zorgen.”

Investeren in een goede band

Anuthida en Ingrid zitten gezellig naast elkaar in de zetel. Ze lijken wel vriendinnen. “Het is heel makkelijk als pleegouders om de biologische ouders aan de kant te zetten. Ze hebben sowieso fouten gemaakt”, zegt Ingrid. “Maar het is zo veel mooier en beter voor de kinderen en de biologische ouders om als pleegouder te investeren in een goede band met hen. Dat is verrijkend en mama en ik hebben daarop ingezet, met vallen en opstaan. Maar we hebben daar een mooi resultaat van waar wij samen kunnen van genieten.”

Meer informatie vind je op https://www.pleegzorgvlaanderen.be.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!