"Blijft nodig om op te komen voor de rechten van holebi's en transgenders"

vrijdag 17 mei 2019 - 11:27
Vandaag is het Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. De dag wil de rechten van holebi's en transgenders onder de aandacht brengen. Jeroen Borghs van Çavaria, de koepel van LGBTI+-organisaties, vertelde er meer over bij Anja.

Nog altijd werk aan de winkel

In België is er een progressieve wetgeving voor holebi's, maar er is nog altijd werk aan de winkel. "Een belangrijk aandachtspunt is dat er holebi's zijn die naast discriminatie voor hun geaardheid ook racisme meemaken of geconfronteerd worden met armoede. Mensen die dus op verschillende discriminatieassen zitten. Daar vragen we morgen tijdens de Belgian Pride specifiek aandacht voor," vertelt Jeroen Borghs.

Ook de zelfdodingscijfers blijven hoger bij holebi's en transgenders, "we vragen de politieke leiders van de volgende legislatuur om een actieplan op te stellen om alle vormen van discriminatie en fobie aan te pakken," gaat Jeroen verder.

Belgian Pride: All for one

De Belgian Pride heeft een specifiek thema dit jaar, "we moeten allemaal samen opkomen voor zij die het meeste discriminatie ervaren. Ook al zijn er veel mensen die een probleemloos leven kunnen leiden in België, dat betekent niet dat we moeten stoppen met opkomen voor de rechten van wie het wel nog nodig heeft."

Er werd ook een animatiefilmpje gemaakt over het thema. Deel het gerust om de Belgian Pride te steunen!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!