Boterham met kruidenkaas en omelet van gerookte zalm

maandag 18 mei 2020 - 12:01
Getty Images
Inspiratie voor je lunch nodig? Wat dacht je van deze heerlijke combinatie!

Dit heb je nodig

  • 1 bruin brood onversneden
  • 4 eieren
  • Scheutje melk
  • Peper en zout
  • 150 gram gerookte zalm
  • 100 gram rucola
  • Een paar radijsjes
  • Scheutje olijfolie
  • 1 potje kruidenkaas
  • Peper en zout

Aan de slag!

  1. Snijd 4 dikke plakken van je brood.
  2. Snijd de zalm in reepjes. Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak de gerookte zalm krokant.
  3. Kluts de eitjes met een klein scheutje melk en een draai van de pepermolen. Let op met zout, de zalm is al zout. Bak de omelet.
  4. Haal uit de pan en snijd er stukken uit zodat ze mooi op je boterham passen. Laat even afkoelen en leg ze lauw op het brood. Smeer de andere snede in met kruidenkaas.
  5. Werk af met rucola en een paar plakjes radijs. Snijd schuin doormidden zodat je twee mooie driehoekjes krijgt.

Tips

Maak je deze boterham de avond voorheen, wacht dan nog even met de radijsjes en rucola erop te leggen en doe dat de dag zelf. Leg je omelet bij voorkeur lauw op je brood en laat het dan afkoelen. De smaken van je ei en zalm kunnen op die manier mooi in je boterham dringen. Deze boterham is ook super lekker met gepekelde radijsjes.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!