Bouwen aan de toekomst: "Door in 3D te tekenen, kan je problemen ontdekken en voorkomen"

donderdag 21 oktober 2021 - 13:40
Bouwen en verbouwen, het is geen evidentie. Tegenwoordig zetten bedrijven wel al in op innovatieve technieken. Zo ontwerpt bouwbedrijf Van Roey BIM-modellen, ook wel bouwinformatiemodellen genoemd. Zij realiseren zo een werf eerst helemaal digitaal, in 3D, om daarna de eigenlijke werf heel nauwgezet te kunnen uitvoeren. Leen Roosen, BIM-modelleur legt het Anja Daems uit in 'De Madammen'.

"Niet alleen de geometrie kan je op die manier in beeld brengen, maar ook informatie van het gebouw wordt er simpelweg aangekoppeld. Door in 3D te tekenen, kan je problemen ontdekken en voorkomen. Met die BIM-modellen kunnen ze voor de werkelijke uitvoering al aangepakt worden."  

 

Je vertaalt alle informatie visueel 

Leen Roosen, BIM-modelleur

“Gebouwen zijn vandaag een complex geheel. Het is een ganse puzzel die moet worden gelegd. Met die 3D-modellen zie je waar iets niet klopt, zoals het plaatsen van bomen, maar ook technische aspecten die soms verkeerdelijk overlappen. Je vertaalt alle informatie visueel.” Anja Daems trekt haar conclusies: "Een beetje Minecraft voor volwassenen, een handige uitvinding!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!