Chris Dusauchoit: "Goede dierenasielen kijken welke hond écht bij je past"

donderdag 12 maart 2020 - 10:45
Iedereen kan in het dierenasiel een hond of een katje adopteren. En als je dat in een goed doet, zullen ze samen met jou zoeken naar die hond die het beste bij je past!

Karakter en gedrag is héél belangrijk

"Er zijn erkende en niet erkende asielen", vertelt Chris Dusauchoit in De Madammen. "Maar dat is niet zo belangrijk. Veel belangrijker is of het een goed asiel is. Een goed asiel biedt niet alleen onderdak en eten voor hun dieren, maar zorgen ook voor de administratie en medische zorgen. En wat misschien nog het allerbelangrijkste is: ze volgen het gedrag van hun honden en katten goed op."

Op de rooster gelegd 

"Als je in zo'n goed asiel een hond gaat zoeken, word je ook grondig op de rooster gelegd. Die goede asielen geven uitstekend advies of een hond wel of niet bij je past. Veel mensen laten zich vangen aan het uiterlijk van een hond of kat. Waar je eigenlijk naar moet vragen is naar het karakter van de hond en of dat bij je past. Een husky is bijvoorbeeld erg mooi maar vraagt veel beweging en dat is dan ook geen hond voor iedereen!"

Margaux komt uit het asiel

"Ik heb zelf een hond uit het asiel", vertelt Chris. "Ze heet Margaux, een naam die ik gaf. Caro had ook gekund, het moet wat lijken op de naam die zo'n hond ervoor had. Die dieren hechten zich na zeer korte tijd aan hun nieuwe baasje en dat is zo mooi om te zien! Dat is fantastisch. Echt goede fokkers en asielen blijven trouwens hun puppy's of kittens volgen!"

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!