Cliff stopte met roken: "Ik heb al 4000 euro uitgespaard door een jaar niet te roken"

maandag 31 mei 2021 - 12:54
Het is vandaag 'Internationale Dag tegen Tabak'. Een dag waarop we niet enkel stilstaan bij de gevolgen van roken, maar ook bij de aanpak om te stoppen met roken. Want ondanks dat iedereen weet hoe slecht roken is voor de gezondheid, blijft het een uitdaging om daadwerkelijk te stoppen. Cliff Bourdon kan dit alvast beamen. Mede dankzij Tabakstop is hij er na een intens traject in geslaagd om het roken intussen al 15 maanden achter hem te laten. Hij vertelde erover bij 'De Madammen'.

"Ik rookte anderhalf pakje per dag. Stoppen met roken was een grote en moeilijke stap. Zo heb ik het verschillende keren geprobeerd, maar na enkele maanden kon ik toch niet meer aan de verleiding weerstaan. Het was dus zeker geen evident proces."

Redenen om te stoppen met roken

"Corona heeft een grote rol gespeeld om effectief te stoppen met roken. Als je weet dat corona je longen volledig aantast, heb je als roker niet veel reservecapaciteit. Ook mijn kinderen en echtgenote vonden het niet leuk dat ik rookte. Zo ging ik op restaurant steeds een paar keer naar buiten om te roken. Zoiets is voor niemand gezellig."

Een leven zonder roken

"In plaats van te roken, eet ik nu elke dag een taartje. Mijn dokter zegt dat een taartje veel beter is, dan een pakje sigaretten. Zo ben ik door te stoppen met roken wel vijf kilogram bijgekomen, maar intussen ook alweer drie kilogram afgevallen. Ik kan namelijk terug veel beter sporten nu ik niet meer rook. Ook neem ik terug veel meer de trap aangezien ik niet meer kortademig ben na een paar treden. Naast een betere gezondheid, spaar ik ook zeer veel geld uit. In de 15 maanden dat ik intussen gestopt ben met roken, heb ik al meer dan 4000 euro uitgespaard."

Sinds ik gestopt ben met roken, kan ik terug de trap nemen zonder kortademig te zijn

Cliff Bourdon

Hulp gezocht

"Tabakstop was een grote hulp om te stoppen met roken. Ze zorgen voor een constante opvolging en een schema. Ook kan je terecht bij de hulplijn als het echt even niet lukt om het vol te houden. Al deze zaken waren cruciaal om mij van de rookverslaving af te helpen." 

Alle info over stoppen met roken met de hulp van Tabakstop, vind je op de site van Stichting tegen Kanker.

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!