Dag van de Landbouw: kan Tine Embrechts 20 kilo tomaten oogsten op 3 minuten in het tomatenbedrijf van Mitch en Lynn?

maandag 14 september 2020 - 11:21
Twintigers Mitch en Lynn Vermeiren runnen samen met hun ouders het tomatenbedrijf 'Tomeco' in Meer. Dit weekend dompelen ze voor de Dag van de Landbouw Tine Embrechts en Guga Baúl onder in hun wereld van tomaten.

"Het is een familiebedrijf, intussen gaat het al om de derde generatie", vertelt Mitch aan Siska Schoeters in 'De Madammen'. Wij hebben zelf ook alles van jongs af meegekregen. Mij spreekt vooral het ondernemende aspect ervan aan, want in de hedendaagse tuinbouw moet je echt wel kunnen ondernemen."

"Wij kweken een vijftiental soorten tomaten. Mijn favoriet is het snacktomaatje 'the sweetest queen', die smaakt héél zoet. Een echte aanrader om achter de televisie te eten."

Bezoek van Tine en Guga

Tine Embrechts gaat samen met haar gezin logeren op de tomatenkwekerij van Mitch en Lynn. En dat is duidelijk een gedroomde match! "Wij wonen in de stad, dus ik kijk er naar uit om een beetje op 'de buiten' te zijn. Ik steek ook bijna dagelijks tomaatjes in de brooddozen van mijn zonen. Ik ben dus ook zelf echt zot van tomaten."

Slagen ze in hun tomatenchallenge?

Tijdens het weekend staat het gezin ook een uitdaging te wachten. Op drie minuten moeten ze twintig kilogram tomaten oogsten. Benieuwd hoe dat afloopt? Volg het op zaterdag 19 en zondag 20 september allemaal live in de app van Radio 2 en op de site van de Dag van de Landbouw. Alsof je er zelf bij bent!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!