De favoriete podcasts van Cathérine Vandoorne

maandag 2 maart 2020 - 10:00
Cathérine Vandoorne verslindt niet langer alleen boeken in haar vrije tijd, want ze heeft er een nieuwe passie bij: podcasts!

"Er bestaan duizenden en duizenden podcasts", vertelt Cathérine in 'De Madammen.' "Maar hoe begin je eraan? Ik heb me door wat mensen laten adviseren en ondertussen ben ik er helemaal aan verslingerd! Ik kijk niet meer op tegen lange autoritten of wachten bij de dokter. Podcast op en genieten maar!" Dit zijn haar favorieten:

Bart Van Loo - De Bourgondiërs

"Het boek zelf is héél lijvig. (lacht) Misschien is de podcast dus een beetje een excuus om me daar niet aan te wagen. Bart Van Loo is een meesterverteller. Ontzettend boeiend en aangenaam gezelschap in de auto dus. En niet te vergeten: je leert er ook nog iets van bij, over de Bourgondiërs! Geschiedenis die je ingelepeld krijgt alsof het een sprookje was, heerlijk. Alsof je er zelf bij was."

Schik & Das Mag - Laura H.

 

"Een waargebeurd verhaal dat evengoed een film zou kunnen zijn. Ontzettend spannend. In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn met twee kleine kinderen. Ze heet Laura, zegt ze, en ze komt uit Zoetermeer. De podcast gaat over haar bekering, haar leven in het kalifaat en haar ontsnapping terug naar Nederland. Het verhaal van een meisje dat haar geluk zocht en terecht kwam in een nachtmerrie. Prachtig gereconstrueerd. Het heeft me helemaal meegesleept."

Schik & VPRO Dorst - Bob

"Misschien wel mijn lievelingspodcast. Ik ben eens 20 minuten in mijn auto op mijn oprit blijven zitten, omdat ik maar niet kon uitstappen, ik kon niet stoppen met luisteren. 'Bob' vertelt het levensverhaal van Elisa, een 84-jarige dementerende vrouw. Die kan sinds kort alleen nog maar praten over haar jeugdliefde, Bob, en hun kindje dat ze aan een klooster hebben moeten afstaan. Maar is Bob een levenslang geheim dat ze altijd met zich meegedragen heeft? Of gewoon een fantasie van een dementerende vrouw? Zo ontroerend."

Meer podcasts

Wist je dat Radio 2 ook podcasts heeft? Luister naar 'De Rotonde', 'De Rechtvaardige Rechters' en 'In zee met...' waar en wanneer je maar wilt. Ben je nieuw in de wereld van podcasts? Hieronder vind je meer info!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!