Desserts: de klassiekers

vrijdag 3 december 2010 - 17:31
Pannenkoeken
Pannenkoeken, pudding, appeltaart, chocolademousse, frangipane, rijstpap, tiramisu... Het lijstje met onze favoriete nagerechten is eindeloos!

Pannenkoeken, pudding, appeltaart, chocolademousse, frangipane, rijstpap, tiramisu... Het lijstje met onze favoriete nagerechten is eindeloos!

De Madammen geven zich vrijdag over aan de zoete zonde, samen met Maria Crollet en sterrenchef Roger Van Damme.
Maria staat als doorwinterde huisvrouw garant voor het beste uit grootmoeders keuken en Roger Van Damme wordt internationaal geroemd om zijn desserts.

Het pannenkoekenrecept van Roger Van Damme

Ingrediënten

  • 9 eieren
  • 1,5 liter melk
  • 550 gr bloem
  • 75 gr suiker
  • 100 gr gesmolten boter (niet te warm)
  • 1 vanillestokje


Bereiding

  • Mix de melk, de eieren, het binnenste van een vanillestokje en de suiker. Zeef er de bloem onder, en mix dit mengsel opnieuw. Voeg er de gesmolten boter aan toe.
  • Bak de pannenkoeken in boter of in olie.

Smakelijk!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!