"Die overgave van Stig, dat heb ik nog nooit gezien"

woensdag 6 maart 2019 - 10:16
Tv-maker Eric Goens volgde wielrenner Stig Broeckx meer dan een jaar tijdens zijn revalidatie voor het Eén-programma 'Bargoens.' Stig kwam in 2016 zwaar ten val tijdens een wedstrijd en overleefde het bijna niet. Hij lag maandenlang in coma.

Erik Goens kwam samen met Peter Broeckx, de vader van Stig langs bij Cathérine. Stig stelt zijn revalidatie altijd op de eerste plaats, voor een uitstapje naar De Madammen-studio past hij dus vriendelijk. Herkenbaar voor Erik Goens,"de eerste uitzending van Bargoens hebben we samen in groep gekeken, maar naar Stig hebben we een linkje gestuurd, want hij moest revalideren." Zijn grootste prioriteit is en blijft zijn revalidatie. "Die overgave van Stig, dat heb ik nog nooit gezien," aldus Erik. 

Opnieuw op de fiets

Zijn grote droom is om terug op een fiets te zitten. En intussen heeft hij zijn grote droom waargemaakt. Vorige week heeft hij voor het eerst opnieuw op een wielerfiets gereden. "Ik denk dat iedereen z'n ogen dicht heeft gedaan, behalve Stig zelf," vertelde Erik. "Het leek alsof hij nooit iets anders had gedaan."

Eeuwige optimist 

Er zijn amper of zelfs geen treurige beelden te zien van Stig in Bargoens, en dat is absoluut geen slim montagewerk. "In het begin dacht ik dat zijn eeuwige glimlach een façade was, maar hij is écht zo," vertelt Erik. En dat heeft ook zijn impact op het gezin niet gemist, "wij gaan in zijn optimisme mee," aldus de vader van Stig, "je wordt emotioneler, je aanvaardt makkelijker kleinere dingen, waarom zouden wij zeuren, wanneer hij vecht voor elke spreekwoordelijke millimeter?" 

'Bargoens' is er elke dinsdag om 21.30 op Eén.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!