Dokter Devroey: "Je hoeft geen mondmasker te dragen tijdens een wandeling in het park"

donderdag 19 maart 2020 - 11:58
Foto: Getty
"Ik ging gisteren fietsen in het park en ik zag mensen mondmaskers dragen, en ik was meteen in paniek", gaf Anja Daems toe aan Dokter Devroey in 'De Madammen.' En ook Dokter Devroey is geen fan van mondmaskers die op zo'n manier gebruikt worden.

"Verspil een mondmasker niet aan een wandeling in het park"

"Ofwel ben je besmet met corona en dan blijf je thuis. Dan kom je alleen in je tuin buiten en moet je geen mondmasker dragen. Ofwel draag je zo'n masker omdat je bang bent om besmet te geraken, en dan blijf je ook maar beter gewoon thuis. Maar eigenlijk is de kans om buiten in het park besmet te geraken nihil, tenzij je een gesprek aangaat met iemand natuurlijk", legt Dokter Devroey

"Een mondmasker dragen is nuttig voor artsen en verpleegkundigen, die met besmette mensen in contact komen, maar voor de gewone burger is het eigenlijk echt niet nuttig. Zeker als je weet dat er een tekort is aan maskers, ga ze dan zeker niet verspillen aan een wandeling in het park." 

Als je je dus aan nieuwe richtlijnen houdt en op je eentje of met je gezinsleden aan lichaamsbeweging doet in de buitenlucht is een mondmasker niet nodig. 

"Afstandsonderwijs en thuiswerk kunnen nu een hele boost krijgen voor later"

Dokter Devroey heeft ook een hoopvolle boodschap in deze hele coronacrisis. "Ik zie er ook voordelen in voor de toekomst. Afstandsonderwijs en thuiswerk kunnen nu een hele boost krijgen voor later. Zo gaan we in de toekomst hopelijk minder files en luchtverontreiniging hebben. Elke oorlog heeft zo wel zijn voordelen en laat ons de coronacrisis aangrijpen om technologieën te ontwikkelen waardoor we ons minder moeten verplaatsen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!