Echtscheidingsbemiddelaar Christine Jacobs: "Ik heb zelfs een conflict geweten over een aardappelmesje!"

maandag 22 februari 2021 - 11:52
Bron: Pexels
Kim Kardashian heeft beslist dat ze de scheiding gaat aanvragen met rapper Kanye West. Ze neemt daarvoor de beste echtscheidingsadvocate van Hollywood onder de arm om ruzies te vermijden. Want ruzies komen helaas vaak voor bij scheidingen. Hoe komt dat? Echtscheidingsbemiddelaar Christine Jacobs vertelde het aan Anja Daems in 'De Madammen'.

Ruzies bij echtscheidingen kunnen om de gekste dingen gaan. "Bijvoorbeeld een postzegelverzameling", begint Christine Jacobs, "mensen kunnen miljoenen verdelen, maar een postzegelverzameling van een grootvader blijkt dan een probleem te zijn. Dingen die er voor ons niet toe doen, kunnen voor sommige mensen wel een diepe betekenis hebben. Zelfs een aardappelmesje! Een man had dat nog van toen hij op kot zat en de echtgenote was hier uiteraard van op de hoogte. Zij had dat meegenomen. Voor die man had dat een rationele betekenis, in zijn ogen wou zij hem zo kwetsen."

Bemiddelen

"Als bemiddelaar probeer ik mensen te laten luisteren naar elkaar. De volgende stap is om elkaar te begrijpen. Soms komt er op die manier wel begrip voor de situatie of de gevoelens van de ander en kunnen er andere beslissingen genomen worden. De standpunten die ingenomen zijn kunnen nog veranderen. We kijken als bemiddelaars naar wat er nu echt belangrijk is en zo vinden we makkelijker een oplossing."

Omgaan met een scheiding

"Het is zeer belangrijk om tijd te nemen voor jezelf, om je eigen pijn en leed te verwerken. Op het moment dat je nog heel erg gekwetst bent in de koppelrol kan je soms niet echt goed nadenken en niet goed kijken naar wat belangrijk is voor jezelf en voor je kinderen. Naarmate de tijd verstrijkt zien we dat mensen rustiger worden en betere beslissingen kunnen nemen." 

Probeer jouw ouderrol los te koppelen van partnerrol. Het is niet omdat jouw partnerrol niet gelukt is, dat je ouderrol niet zal lukken.

Echtscheidingsbemiddelaar Christine Jacobs

"Nog een belangrijke tip: probeer je ouderrol los te koppelen van je partnerrol. Het is niet omdat je partnerrol niet gelukt is, dat je ouderrol niet zal lukken. Vaak hebben mensen nog tien tot twintig jaar samen voor de boeg om beslissingen te maken over de kinderen. Dan is het belangrijk dat ze elkaar nog in de ogen kunnen kijken en dat de kinderen voelen dat de ouders er toch ondanks alles in slagen om op een goede manier voor hen te zorgen. Dat is in mijn ogen het allerbelangrijkste, dat de kinderen niet lijden onder een stukgelopen huwelijk."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!