Eddy et les Vedettes: Pourquoi tu vis

dinsdag 12 september 2017 - 13:49
Eddy et les Vedettes
Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour? Wist je dat Gilbert Bécaud, Serge Gainsbourg en Sacha Distel voor één en dezelfde schone vielen? Wie was zij? En wie was Mathilde voor Jacques Brel?

Na het bejubelde ‘Chanson, une belle histoire’ met schrijver Bart Van Loo gaat Eddy et les Vedettes op tournee met een volledig nieuw programma. 

'Chansons Fatales'

‘Chansons Fatales’ is een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, Edith Piaf, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s.

‘Chansons Fatales’ brengt ‘les petites histoires des grandes dames’. Hierbij vervallen “Les Eddy’s” niet in sensatiezucht, maar presenteren ze zwoele, bijwijlen wufte chansons van de bovenste plank, ‘comme d’habitude’. En om al die hartstocht extra opwinding in te blazen wordt de band uitgebreid met een blazerssectie ‘hors catégorie’.

Por que te vas

Bij De Madammen gaven ze alvast een voorproefje van hun nieuwe programma. Ze brachten live de klassieker 'Por que te vas' van Jeanette, een nummer uit 1974 dat nog altijd jeugdig overeind staat...
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!