Grootmoeders appelcake die niet kan mislukken

maandag 15 juli 2019 - 11:00
heerlijke appelcake
Een familierecept, dus sowieso heerlijk! En vooral... eentje dat iedereen kan maken. Ook keukenklunzen mogen zich aan dit recept wagen!

INGREDIENTEN

  • 250 g zelfrijzend bakmeel

  • 250 g boter

  • 250 g suiker

  • 3 eieren

  • 2 appels

BEREIDING

  • De bloem en de suiker in een kom doen en een kuiltje in het midden maken.

  • De eieren in het kuiltje doen. Mengen – liefst met de klopper van een keukenrobot tot je een homogeen geheel krijgt.

  • De boter smelten en al roerend vermengen met de bloem, de eieren en de suiker. Roeren tot je een smeuïg deeg bekomt.

  • De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in partjes snijden.

  • De appels in een met boter ingesmeerde vorm storten , daar bovenop het deegbeslag. De cake afbakken in een voorverwarmde warme oven op 180 graden.

  • Bak de cake ongeveer 35 à 40 minuten. Om helemaal zeker te zijn, probeer je het trucje hieronder!

  • Test of de cake doorbakken is door er met een naald of een mes in te prikken: hangt er deeg aan de naald of het mes: dan heeft de cake iets meer tijd nodig.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!