de madammen
Heist-aan-Zee op de kaart gezet
wo 2 mei - 8:30
Chef-kok Bart Desmidt staat aan het fornuis in z’n eigen restaurant Bartolomeus in Heist-aan-Zee. Meer dan eens bellen klanten die een tafel gereserveerd hebben hem op om te melden dat ze de weg kwijt
Chef-kok Bart Desmidt staat aan het fornuis in z’n eigen restaurant Bartolomeus in Heist-aan-Zee. Meer dan eens bellen klanten die een tafel gereserveerd hebben hem op om te melden dat ze de weg kwijt zijn. En als Bart dan vraagt waar ze staan, antwoorden de meesten: "in Knokke..."
De chef vond het dus hoog tijd om Heist-aan-Zee een keer in de kijker te zetten. Hij werd er geboren en hij groeide er op in de speelgoedwinkel van z’n moeder op de dijk.
Bart nodigde ons dus uit voor een wandeling door Heist en geloof het of niet... Ook wij hebben de chef moeten bellen omdat we het spoor bijster waren. Maar toen we eenmaal voor z’n restaurant stonden, stak hij met ons gewoon de straat over en onze schoenen zaten meteen vol zand:
Barts moeder had een speelgoedwinkel in Heist en z’n vader had er eentje in Knokke. Z’n ouders hadden niet altijd evenveel tijd voor hun zoon, maar je hoort de chef zeker niet klagen over z’n jeugd.
Hij had altijd het nieuwste speelgoed, voor z’n deur lagen het strand en de zee en sommige plekjes in Heist die je nog altijd kan bezoeken, roepen herinneringen op aan speelplezier en kattenkwaad.
Het culinaire talent zat niet meteen in Barts familie, maar de liefde voor eten en de liefde voor de Noordzee en de vissers kreeg hij wel met de paplepel mee.
Meer info
Zelf een keer naar Knokke-Heist: www.knokke-heist.be
Het restaurant van Bart Desmidt: www.restaurantbartholomeus.be