Het nieuwe kunstboek van Stef Bos

vrijdag 22 februari 2019 - 14:29
MardieFotografie
Elke drie jaar een boek maken met een andere kunstenaar? Stef Bos doet het, en hoe! Deze keer werkte hij samen met fotografe Lieke Anna Haertjens, en neem maar van ons aan dat het weer de moeite waard is.

"Een prachtig avontuur, een bijzondere samenwerking met een intens mooi mens". Dit zijn de woorden die op fotografe Lieke Anna Haertjens' site staan. Eerst ontwierp ze de poster voor z'n nieuwe solo-tournee "RUIMTE", nadien maakten ze samen een boek. "Zo snel kan het dus gaan", lacht onze madam Cathérine.

Lieke Anna is fotografe, maar eigenlijk is haar werk meer een samenstelling van foto's. Vaak zijn het 6 tot 10 foto's die ze dan samenwerkt tot één conceptueel beeld. 

Ik hou van surrealistische beelden en schilderachtige texturen. Ik probeer iets te brengen wat niet kan in de realiteit.  

Lieke Anna Haertjens

De samenwerking verliep volgens Lieke Anna en Stef vooral heel natuurlijk. Er was al een klik van bij de eerste kennismaking, daarom zijn ze ook snel aan de slag gegaan. Het boek bestaat uit, het blijven immers een muzikant & een fotografe: foto's en teksten. 

Toen ik de beelden voor de eerste keer zag, vond ik het net liedjes. Er overvalt je een gevoel van verlangen, eenzaamheid of verliefdheid. 

Stef Bos

Meer? Koop het boek of bekijk het portfolio van Lieke Anna hier 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!