Hoe maak ik de perfecte grog?

woensdag 25 september 2019 - 13:20
Ann Dierckx is geveld door een zware verkoudheid en hoestbuien. "Mijn schoonvader maakte dan altijd 'een grog', maar ik heb hem nooit naar het recept gevraagd. Ik vermoed dat koffie, rum en honing bij de ingrediënten horen. Kan iemand me daar meer over vertellen?"

Dé persoon om daar iets meer over te vertellen is herboriste Danielle Houbrechts, onze kruidenvrouw. Zij legt stap voor stap uit hoe je een heerlijke grog klaarmaakt!

Recept voor grog

Een grog bestaat voor Danielle uit 2/3 thee, water of koffie en 1/3 alcohol (rum, whisky, jenever of cognac).

Danielle zelf kiest hier voor thee en rum.

  • Maak een specerijenthee met kaneel, kruidnagel, kardemom en een zakje rozenbottelthee. Overgiet de specerijen met water en leg er het theezakje (of andere kruiden) in. Laat de thee zachtjes aan de kook komen. Neem de thee van het vuur en laat 10 minuutjes trekken op een theewarmer.
  • Doe een theelepel rietsuiker in een vuurvast glas. Doe er 1/3 rum bij en laat de suiker erin oplossen.
  • Steek een eetlepel in de rum en laat de thee over de lepel lopen. Het hete water laat anders te veel alcohol verdampen. Als je de thee er voorzichtig overgiet, heb je meer smaak.
  • Snij een partje citroen en steek er enkele kruidnagels bij. Steek het in het glas als garnituur.

Drink deze grog 's avonds, net voor je naar bed gaat. Je krijgt het er lekker warm van en je slaapt beter! Meer info over kruiden vind je op de site van Danielle.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!