Ish Ait Hamou: het verhaal van Magda

donderdag 5 oktober 2017 - 10:30
ish luistert naar je verhalen
Elke week krijgen De Madammen het gezelschap van een man, een mijnheer om 'U' tegen te zeggen! Choreograaf, schrijver en tv-maker Ish Ait Hamou komt elke donderdag langs met een verhaal.

Ish Ait Hamou hebben we leren kennen als jurylid van het programma 'So you think you can dance'. Maar Ish is niet enkel danser en choreograaf. Hij is ook auteur én een man die graag observeert, luistert en openstaat voor en nieuwsgierig is naar de verhalen van anderen.

Ik heb de ander nodig om mezelf te kennen.

Ish Ait Hamou

Levensverhalen

Een jaar geleden deed Ish een oproep op zijn zeer levendige Facebookpagina. Zijn oproep: "Vertel je levensverhaal." Hij ontving honderden reacties, in de vorm van lange brieven, mails.

Samen met Radio 2 en De Madammen nam Ish nu contact op met die mensen en liet ze hun verhaal vertellen. 

Zoon wordt dochter

Vandaag praten we met Magda. Vijf jaar geleden laat Sandra - toen nog Alex - via een brief aan haar ouders weten dat ze van geslacht wil veranderen. Ze heeft lang gewacht om haar ouders in te lichten omdat ze 100 procent zeker wilde zijn van haar beslissing. 

De wereld van Magda en haar man staat stil. Ondertussen heeft Sandra de volledige transitie ondergaan, met de steun van haar ouders. Magda is nu mama van twee dochters...
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!