Je auto online verkopen: haal er het beste uit!

woensdag 17 april 2013 - 10:15
Je auto online verkopen: haal er het beste uit!
Rob uit Voort wil graag zijn auto online verkopen. "Ik heb er geen ervaring mee en weet dus niet hoe ik dat het best kan aanpakken. De auto is niet meer helemaal nieuw en in orde, maar ik wil er toch

Rob uit Voort wil graag zijn auto online verkopen. "Ik heb er geen ervaring mee en weet dus niet hoe ik dat het best kan aanpakken. De auto is niet meer helemaal nieuw en in orde, maar ik wil er toch het beste uit halen. Hoe doe ik dat?”

Een vraag voor Axel Ophoff, marketing manager van Autoscout24. Hij geeft een aantal tips om je auto aantrekkelijk(er) te maken.

Bij online kopen is vertrouwen het belangrijkste. Dat vertrouwen kan je tonen door een juiste beschrijving te tonen.

Klassieke mensen die een nieuwe wagen zoeken, zoeken een auto die in orde is en waarvan de prijs juist is. Op die manier kan je normaal gezien snel overgaan tot verkoop.

Maar je hebt ook mensen die gepassioneerd bezig zijn met auto’s. Zij kopen dan misschien een auto die iets minder in orde is tegen een goedkopere prijs en maken hem dan zelf helemaal op. Toch spreekt het vanzelf dat als je auto in orde is hij beter zal verkopen.

Hoe bepaal je de prijs van je auto?

Op de site van Autoscout24 kan je je auto ingeven: bijvoorbeeld het model, jaartal, kilometerstand. En dan kan je zien wat andere mensen met een gelijkaardige auto aanbieden in België. Dan kan je zelf nog bepalen als je bijvoorbeeld meer opties hebt om een hogere prijs te vragen.Hoe pak je het online verkopen het best aan?

Bij de beschrijving van de auto is de juistheid van de gegevens belangrijk: dat wekt vertrouwen. Op onze site krijg je een paar hulpmiddelen. Je moet bijvoorbeeld het chassisnummer ingeven en dan gebeurt er een automatische controle van de carpass. Je kan dan bijvoorbeeld ook het model en jaartal ingeven en alles wordt vanzelf ingevuld. Opties of een speciale serie of model kan je aangeven en wordt ook aangevuld.

In de beschrijving is het ook belangrijk om te melden dat het een eerste eigenaar is, niet-roker, ongevalvrij, eventuele krassen,... Kortom: gewoon eerlijk zijn.

TIPS:
  • zorg ervoor dat je wagen proper is; vanbinnen & vanbuiten; ga best even naar de carwash en kies voor het duurste programma
  • zorg ervoor dat de auto lekker ruikt; Zeker mensen die in de auto roken moeten hier extra aandacht aan geven (tip: zet een kopje azijn of gemalen koffiebonen een nachtje in je auto)
  • werk roest en krassen zoveel mogelijk weg (hiervoor bestaan er handige stiften die je kan kopen in verschillende winkels - let er wel op dat je de juiste kleur kiest!) MAAR: ook al werk je ze weg, wees toch altijd eerlijk tegen de potentiële koper dat er krassen zijn.
  • Velgen: veel mensen vinden velgen heel belangrijk, dus de moeten zeker in orde zijn. Eventueel koop je nieuwe velgen.
  • Maak goede foto's van de auto; zet zeker de klassieke foto’s eerst: dat zijn bijvoorbeeld foto’s van de auto in verschillende hoeken, zoals buiten rechts vooraan en buiten links achteraan. Een andere goede foto is de positie van de chauffeur. Ook een foto van de kilometerstand is belangrijk: zo wek je ook weer vertrouwen. Als je auto speciale opties heeft, maak je daar best ook een foto van: leren zetels, open dak, enzovoort.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!