Kathleen Aerts in Zuid-Afrika: "Het wc-papier raakt hier ook op. Maar erger, drie weken lang kan je geen alcohol kopen..."

donderdag 26 maart 2020 - 10:15
Kathleen Aerts, vroeger bij K3, woont al een hele tijd in Zuid-Afrika met haar gezin en met haar moeder. Ook in Zuid-Afrika komen er nu strenge maatregelen om de verspreiding van het corona virus af te remmen.

"We zitten in hetzelfde schuitje", zegt Katleen. "Gelukkig zijn we allemaal nog in goede gezondheid, ook ons mama. Ik wil eerst en vooral toch alle mensen in Vlaanderen bedanken die het beste van zichzelf geven: de verzorgers, schoonmakers, de winkeliers. Echt fantastisch!  Ook jullie wil ik graag bedanken, want jullie zorgen toch maar voor entertainment, dat mag ook eens gezegd worden! Als je op een afstand zit, valt dat positieve toch echt op!"

Al heel lang preventieve maatregelen

"Het virus heeft zich sterker verspreid de voorbije dagen. Er zijn nu zo'n 800 besmettingen, wat op zich niet zo heel veel is, zeker in dit grote land. De eerste maatregelen werden hier trouwens al twéé maanden geleden genomen. Ik kwam terug uit België en mijn temperatuur werd op de luchthaven gecontroleerd. De scholen zijn hier ook al twee weken dicht. Echt allemaal preventief."

Gated community veilig

"Het wc-papier geraakt hier ook op, maar het is hier precies erger met andere dingen. Wij kunnen de komende drie weken géén alcohol meer kopen... In onze gated community zitten we veilig, maar ook hier wordt toch gevraagd om vanaf middernacht niet meer bij de buren op bezoek te gaan. Je hond uitlaten mag wel, maar alleen met het gezin, niet met anderen. Fitness gaat ook dicht, tennis zal wel nog mogen. Het heeft wel voordeel om hier te wonen, de kinderen mogen nog buiten spelen. Als je op een flatje woont is het toch anders, zo opgesloten."

Toeristen omgeboekt naar volgend jaar

"Wij hebben heel veel extra werk gehad de voorbije dagen. Wij verwachtten 800 mensen die naar hier op reis gingen komen met Pasen. Maar die hebben we omgeboekt naar de volgende paasvakantie. Vannacht gaat hier ook het luchtverkeer op slot. Om half elf vertrekt de laatste vlucht en daar zitten ook onze stagiairs. Zij keren dus terug naar huis."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!