Mag ik een wijntje drinken als ik een ketokuur volg? Pascale Naessens beantwoordt jouw vragen over de ketokuur

woensdag 3 juni 2020 - 13:51
Mag je nog wijn drinken wanneer je een ketokuur volgt? Mag je nog eens snoepen? Pascale Naessens beantwoordde vragen van luisteraars in de Radio 2-app.

Petra uit Aalst: Wat mag je eten als tussendoortje? Mag ik mijn stukje chocolade nog eten?

"Wij eten al drie keer op een dag, wat eigenlijk puur cultureel bepaald is. We doen het vooral omdat het leuk is. Maar eigenlijk moet je vooral eten wanneer je honger hebt, zeker als je wil afvallen. Mijn ideale tussendoortje is eigenlijk noten. Dat vult goed en is voedzaam wanneer je honger hebt. Als het donkere chocolade is, neem je liefst 70 à 85 procent pure chocolade, maar je moet ook weten dat er dan een 15 procent suiker in zit. Maar het kan nog wel nét." 

Josiane uit Leuven: Mag je wijn en cava drinken?

"Het mag, maar het is niet zo zinvol. Je volgt een ketokuur uiteindelijk om gezonder te leven. Maar ik begrijp dat je wel eens zin hebt in een glaasje wijn. Als je wijn drinkt tijdens een ketokuur geeft je lever de voorkeur eraan om eerst de alcohol af te breken, en dan ga je zien dat je minder gaat afvallen. En ik heb het zelf ondervonden, als ik één glas wijn dronk tijdens een ketokuur, dan voelde het alsof ik drie glazen had gedronken."

Marc uit Gent: Mag ik de hoeveelheden van de recepten aanpassen?

"De hoeveelheden zijn indicaties die ik geef in mijn boek, dus heb je honger, dan moet je nog meer eten. Ben je voldaan, dan stop je met eten. Je moet eten naar eigen behoefte."

Bekijk hier de volledige vragensessie

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!