Metejoor en Guga Baúl zijn superfans van F.C. De Kampioenen: "We hebben zelfs een chatgroep waarin we quizvragen delen"

vrijdag 26 februari 2021 - 14:19
De allerlaatste aflevering van 'F.C. De Kampioenen' was te zien op 26 februari 2011. Dat is alweer tien jaar geleden! Maar in al die jaren verloor de reeks zeker niet aan populariteit. Sterker nog, de fans nemen met de jaren toe. Zo zijn er Metejoor (Joris van Rossem) en Guga Baúl. Zij kwamen in ‘De Madammen’ vertellen over hun fanclub in de vorm van een Whatsappgroepje.

Metejoor is al jaren fan. “Tussen mijn 18 en 25 jaar sprak ik met een hoopje vrienden af om naar de afleveringen te kijken. De afleveringen zijn grappig en tegelijkertijd zo voorspelbaar. De personages symboliseren mensen uit de echte wereld.” Ook Guga Baúl krijgt er geen genoeg van. Hij voegde Metejoor toe aan een Whatsappgroep met de naam 'RINO'. “Die naam heeft natuurlijk een link met F.C. De Kampioenen, maar dat weten enkel de superfans.” 'RINO' staat voor 'Regionaal Instituut Voor Nijverheidsopleiding', de school waar DDT gestudeerd.

Wie is er nog lid?

In het groepje zitten Niels Destadsbader, Tibau Nys, Ruben Van Gucht, Wesley Sonck en Conner Rousseau. Ze sturen in die groep bijvoorbeeld quizvragen naar elkaar. Metejoor deed enkele jaren geleden het voorprogramma van Niels Destadsbader. “Ik kwam Guga tegen en we begonnen ‘op zijn Boma’s’ te praten met elkaar. Voor een quiz zochten ze nog een vijfde man. Dus kreeg ik de eer mee te gaan.”

Siska Schoeters test hun Kampioenen-kennis met een kleine quiz. Bekijk hier het fragment!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!