Michaël Van Droogenbroeck als pluspapa: "Als we maar met drie zijn, voelt het niet compleet"

vrijdag 11 oktober 2019 - 11:00
Journalist Michaël van Droogenbroeck nam Anja mee naar de plek waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht, Sint-Anna-Pede in het Pajottenland. Een plaats vol nostalgie die ook herinneringen oproept aan zijn eerste ontmoeting met zijn vrouw, Annelies Van Herck.

"Ik ben heel melancholisch en dat is de laatste jaren alleen maar erger geworden. Ik vergeet ook weinig. Ik denk vaak terug aan momenten in het verleden. Dat is vaak aan data gelieerd. Ik kan terugdenken aan wat er twee of drie jaar geleden op een bepaalde datum is gebeurd. Daar ben ik wel vaak mee bezig. Annelies zegt vaak dat ik te veel in het verleden leef. Ik noem het soms mijn ziekte." (lacht

Annelies en Michaël leerden elkaar kennen op de werkvloer, maar Michaël had zijn oog al vroeger op Annelies laten vallen. "Voor ik op de VRT begon te werken, was Annelies mij al opgevallen. Het toeval wou dat tijdens mijn rondleiding op mijn eerste werkdag, zij ook aan het werk was. Ik vergeet nooit data, dus dat was op 16 augustus 2005. Ik zie ze daar nog altijd zitten in mijn hoofd met een oranje bloesje aan. Het is pas de weken nadien dat we zijn beginnen samenwerken."

"Bart Peeters was de kers op taart op ons trouwfeest"

In 2013 trouwden Michaël en Annelies. "We zijn getrouwd op het moment dat we samen een huis hebben gekocht. We zijn gewoon getrouwd op het gemeentehuis, maar het was wel een heel fijn feest. We zijn alle twee heel grote fans van Bart Peeters en Annelies heeft dan uiteindelijk naar zijn manager gebeld met de vraag of hij iets zou willen brengen op ons feest. We dachten dat hij het niet zou willen doen en het eerste antwoord was inderdaad dan ook 'nee'. Maar de dag nadien belde zijn manager terug dat hij het voor ons wél wou doen. Dat was echt de kers op de taart voor ons. We hadden het ook tegen niemand gezegd, en dan zei iedereen ook, 'ja maar, Bart Peeters loopt hier rond?!' Hij heeft onze lievelingsliedjes gespeeld, dat was wel heel mooi."

Michaël en Annelies hebben intussen samen een zoon, en ook de zoon van Annelies uit een vorige relatie maakt een onmisbaar deel uit van het gezin. "Ze zijn vaak met twee, maar er zijn ook weken dat er maar eentje aan tafel zit. Als we maar met drie zijn, voelt het niet compleet. Er is een kamer die leeg blijft, er is een plek aan de tafel die leeg blijft. Het is pas op zaterdag wanneer hij terugkomt, dat het geheel hersteld is."

Anja en Michaël aan de kapel in Sint-Anna-Pede 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!