Psychologische hulp nodig? Check online!

dinsdag 13 maart 2018 - 14:16
online hulp
Waarvoor ga je sneller naar de dokter: als je verkouden bent of als je een heel droevig bijna depri gevoel hebt dat maar niet overgaat?
Voor heel wat mensen is de drempel naar psychologische hulp te hoog. Daarom bedacht de overheid een eerste stap en dat is online hulpverlening.

Minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen zet volop in op online zelfhulp bij depressie en verslavingen.

Vijf mensen getuigen over hoe online zelfhulp hun leven verlicht

Verslavingen zijn vaak nog taboe, ook gameverslavingen. Matthias Dewildes leven speelde zich tien jaar lang af aan zijn computer. Tot hij besefte dat die spelletjes hem in het echte leven buitenspel hadden gezet. Hij kickte af en bande alle computerspellen uit zijn leven. Nu is hij coach voor ouders en kinderen die met een gameverslaving kampen en geeft hij er lezingen over in scholen. Meer info op 'matthiasdewilde.be' en www.druglijn.be/drugs-abc/gamen,

Vorige maand gingen heel wat mensen de Tournee Minerale uitdaging aan: 1 maand lang geen druppel. Voor Tania geldt die zelfopgelegde regel voor altijd of ze brengt haar eigen leven in gevaar, na 13 jaar te veel alcohol.
Heb je zelf vragen ivm alcohol? Surf dan naar 'alcoholhulp.be'

Fit in je hoofd is een online coaching platform waar je leert hoe je sterker en steviger in het leven kan staan. Omdat iedereen wel eens aan het wankelen gaat en de stap naar de kamer van de psycholoog misschien te groot is. Acteur Aron Wade surft regelmatig naar die site, want hij was ook een hele tijd lang niet zo fit in zijn hoofd. 'Eerlijk met mezelf' is een boek dat Aron schreef over zijn depressie.

Sylvia getuigt op een eerlijke maar harde manier over haar zelfmoordgedachten en hoe 'Think Life' haar leven redde. Think Life is een online zelfhulptool die je probeert te helpen bij zelfmoordgedachten. Alle info vind je op Thinklife.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!